Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Frontpage  //  Frontpage  //  Apacuka kerámiakészítő workshopon jártunk
Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. júliusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 augusztusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 augusztusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. augusztusi száma.  Az újság...

Áldott húsvétot kívánunk

Áldott húsvétot kívánunk

Minden olvasónknak áldott, békés húsvéti ünnepet kívánunk!  

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. májusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 áprilisi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 áprilisi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. márciusi száma.  Az újság...

29
2014
Nyomtatás
E-mail

Apacuka kerámiakészítő workshopon jártunk

Írta: Kifőztük Gasztromagazin

Jó ideje csodálattal nézzük Neuvirth Judit és Födő Gábor munkáját. Világszerte tombol a vintage-láz, ők pedig valami nagyon egyedit tudtak belőle létrehozni.

Néhány éve megalapították a Vintage Bazaar weboldalt, ahol régi bútorokat, kiegészítőket, egyedi babákat, fotózási kellékeket kínálnak. A weboldal mellett kreatív blogot is írnak.

A kedvenc termékünk pedig az Apacuka kerámia. Juditék egyedi technikával, régi mintázóhengerekkel készítenek nyomatot a kerámiákba, kiégetik az edényeket, amik mázat kapnak, majd újabb égetést, és készen is vannak az egyedi mintázatú és formájú tányérok, tálak, kínálók, szappantartók, táblák. A lehetőségek tárháza végtelen, akár mosdót is rendelhetünk tőlük. 

Judit nemrégiben elindította workshopjait, ahol megosztja velünk a kerámiakészítés titkait. Az otthonában, barátságos környezetben vár minket frissen sült süteménnyel és finom szörppel. Elmondja a technikai alapokat, felkészít minket, hogyan bánjunk az agyaggal, mesél a tulajdonságairól.
Miután levágjuk a Spanyolországból hozott agyagtömbből a magunk kis darabját, őrületes csapkodásba kezdünk. Az agyagból ugyanis ki kell dolgozni minden légbuborékot, ehhez pedig a padlóhoz csapkodjuk a szürkésbarna kockákat. Igazi stresszoldó munka, teljesen felszabadít. Utána jön a munka aprólékosabb, finomabb része, készítünk tányérokat, kisebb dísztárgyakat, ki ilyet, ki olyat, kedve szerint. A kurzus végén közösen megnézzük az égetőkemencét, Judit elmondja, hogyan használja, rácsodálkozunk a műhelyben megbúvó kincsekre. Gábor épp egy tálalószekrényt újít fel, igen, efféléket is vállalnak. Gábor nem mellesleg grafikus, a közeljövőben tervezik két grafikai eljárás bemutatásával bővíteni a workshop repertoárját is.

Mindenkinek ajánljuk ezt a programot, aki szeretne egy jó alkotó délutánt eltölteni náluk. Külön indítanak kisgyermekes programokat, ahol szülő és gyerek együtt dolgozhat. Akár csapatépítő összejöveteleket is vállalnak.

Az idei év workshopjainak időpontjai ITT olvashatók. Jelentkezni e-mailben, az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet.

A workshopon készített alkotásaink pedig fel-feltűnnek majd a Kifőztük következő számainak lapjain.

e-max.it: your social media marketing partner

Mizo-laktózmentes

Szafi reform

Russell Hobbs

Fűszerész

Paleo ételeink

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!