Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Frontpage  //  Frontpage  //  Szamos - Édes napok
Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. júliusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 augusztusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 augusztusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. augusztusi száma.  Az újság...

Áldott húsvétot kívánunk

Áldott húsvétot kívánunk

Minden olvasónknak áldott, békés húsvéti ünnepet kívánunk!  

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. májusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 áprilisi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 áprilisi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. márciusi száma.  Az újság...

02
okt 2014
Nyomtatás
E-mail

Szamos - Édes napok

Írta: Kifőztük Gasztromagazin

 

 

A Szamos standjánál jártunk

A szeptember 20-i hétvégére nagyon kedves meghívást kaptunk a Szamos Háztól: látogassuk meg a standjukat a Budai Várban rendezett Édes napokon. A meghívást ezúttal is örömmel fogadtuk. A rendezvény a Millenárisról visszaköltözött a Várba, így a finomságok mellett egyúttal a csodaszép budapesti panorámában is gyönyörködhettünk.

 

Már a bejáratnál kiszúrtuk a Szamos házikóját, hiszen egy nagyon jópofa piros kisautó parkolt mellette. A választékban nem csalódtunk, ismét óriási marcipán- és bonbonkínálattal készültek. A gyümölccsel ízesített és csokoládéba mártott marcipáncsíkoktól a sakknugáton át a Budapest bonbonig volt ott minden, igencsak gusztusosan tálalva.

 

A stand előtt a kedves eladóhölgyek kóstoltatták kis kuglóffalatkákra kanalazva a Szamos prémiumkrémeket és -lekvárokat, amelyeket meg is lehetett vásárolni. Otthon aztán kenhetjük a zsákmányt palacsintára, tehetjük bonbonba, süteménybe, vagy egyszerűen egyenesen kikanalazhatjuk az üvegből.  

A neves csokoládéház idén is mutatott újdonságot: töltött minikuglófokat kínáltak, amelyeket a vásárlók egyedi megrendelőlapja alapján, a helyszínen töltöttek meg. Arról faggattuk Haraszti Andor cukrászmestert, hogy mi a titka a csodafinom süteményeknek. Nem sokat kellett gondolkodnia a válaszon: természetesen a minőségi alapanyagok és a jó receptek. Többek között vajat, csokoládét, vaníliát használnak ízesítésre, nem pedig olcsó, aromákkal dúsított hozzávalókat. Gasztrobloggerek lévén a receptre áhítoztunk volna igazán, de az sajnos hétpecsétes titok. Ausztria legjobb kuglófsütő cukrásza adta át az eredeti receptúrát a Szamos Háznak, akik köztudottan megőrzik és továbbviszik a régi, jól bevált recepteket.

 

A rövid beszélgetés után Andor át is nyújtotta a megrendelőlapot, amelyről kiválaszthattuk, hogy milyen kuglófot kérünk (vaníliás, márványos, kakaós, csokidarabos közül lehetett választani), milyen töltelékkel (narancsos csokikrémmel, narancsos marcipánkrémmel, málna- vagy baracklekvárral). A lapot elolvasni sem volt érkezésünk, hiszen egyértelmű volt, mit szeretnénk: csokidarabosat baracklekvárral. Mondani sem kell, hogy a sütemény éppolyan finom volt, mint amilyennek kinézett, a baracklekvárnál pedig csak az anyukámé lehet egy kicsit finomabb (ebben a kérdésben persze elfogult vagyok). Természetesen rákérdeztünk, honnan van a lekvár. Mint megtudtuk, Pomázról, egy biotermelőtől. Ismét csak kiváló alapanyag, és persze hazai! A legszívesebben elkértük volna az egész üveggel!

 

Mivel több kuglófot már nem tudtunk helyben kóstolni, csomagoltak nekünk mindegyikből. És igen, a többi sem okozott csalódást.

 

A kedvenc kuglófunk mellett a leginkább kedvelt macaronunkat is meg lehetett rendelni a lap hátoldalán. Négyféle színű (sárga, rózsaszín, barna és zöld) tésztába lehetett kérni a töltelékeket (baracklekvárt, csokoládékrémet, feketeribizli-lekvárt és pisztáciás fehércsokikrémet). Aki utánanézett már napjaink egyik legdivatosabb desszertje elkészítésének, vagy próbálkozott a sütésével, tudja, hogy a tészta hideghabos technikával készül. Nálam sarkalatos pont az, hogy mivel színezik. Piros pont jár a Szamosnak, amiért csak természetes színezékeket használnak. Ami talán kevésbé volt szerencsés, hogy a frissen összerakott macaron még nem élvezhető annyira, mint azok, amik álltak már legalább 12 órát. Persze a Szamos cukrászdáiban már előre betöltött sütemények várnak minket, így erre nem lehet panaszunk.


Köszönjük a kedves meghívást, ismét finom édességeket kóstoltunk!

 

e-max.it: your social media marketing partner

Karácsonyi receptek

Muffin receptek

Cukormentes

KókuszVilág

Minden, ami gesztenye

Népszerű receptjeink

Mizo-laktózmentes

Szafi reform

Russell Hobbs

Fűszerész

Paleo ételeink

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!