Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Frontpage  //  Frontpage  //  Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta
Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. júliusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 augusztusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 augusztusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. augusztusi száma.  Az újság...

Áldott húsvétot kívánunk

Áldott húsvétot kívánunk

Minden olvasónknak áldott, békés húsvéti ünnepet kívánunk!  

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. májusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 áprilisi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 áprilisi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. márciusi száma.  Az újság...

28
nov 2014
Nyomtatás
E-mail

 

 

Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta

Nincs lemondás!

Cukorbetegség, inzulinrezisztencia vagy akár fogyókúra is lehet az oka annak, ha valakinek 160 grammos diétát írnak elő az orvosok. Receptgyűjteményünkben bemutatjuk, hogyan tudjuk az előírt napi 160 gramm szénhidrátbevitelt betartani úgy, hogy az étrendünk lemondások nélküli, ínycsiklandó fogásokból álljon és változatos legyen.
„2 évvel ezelőtt nagyon elkeseredtem, amikor kiderült az inzulinrezisztenciám, és a dietetikus csak sorolta és sorolta, melyek a számomra mostantól tiltott alapanyagok, mikor és mennyit ehetek. Szenvedélyem a főzés (és az evés), a programozott és kontrollált étkezés nem volt az én műfajom.
Hogyan lehet mindezt egyáltalán kivitelezni, grammokat méricskélni, hogyan tudom ezt az étrendet nemcsak a saját, hanem a család életébe is valamilyen mértékben „becsempészni”? Fogok-e én még az életben finomat enni? Ezek voltak az azonnali gondolataim. Mikor az első sokkból eszméltem, elkezdtem józanul mérlegelni a hallottakat, tápanyagtáblázatokat töltöttem le az internetről, elkezdtem rendszerezni, és ami ennél is fontosabb, elkezdtem megismerni az ételeket, az egyes alapanyagokat tápanyag-összetételük alapján.
A helyzet rögtön vidámabb képet festett, hamar rájöttem, ugyanolyan változatos és FINOM ételek várnak rám ezután is, csak néhány megszokáson kell változtatnom. Száműztem a konyhámból a fehér búzalisztet, helyette teljes kiőrlésű liszteket és durumlisztet használok. Nemet mondtam a finomított cukornak, helyette természetes édesítőszerekkel sütök. Az örök érvényűnek hitt krumpli-rizs köret párost ezer meg ezer módon ki tudtam váltani zöldségekkel, teljes értékű gabonákkal, salátákkal. E szakácskönyv igen bőségesre sikerült desszertfejezete pedig azt mutatja, az édességekről sem kell lemondani.
Első lépésként beszereztem egy konyhai mérleget, mindent mértem, számoltam. Egy idő után már ránézésre is tudtam, hány dekagramm egy szem alma, paradicsom vagy egy marék mandula, és abban hány gramm szénhidrát van. Kezdetben nekem inkább nehezemre esett 3 óránként enni, az órát figyelni. Ma már a gyomrom jelez, mikor jött el egy újabb köztes étkezés ideje.
Az étrend mellett a sport újra fontos szerepet tölt be az életemben, hetente 3-4 alkalommal is futok. A futásban találtam meg (ezen én lepődtem meg a legjobban, mert egész életemben gyűlöltem a futást) a számomra ideális mozgásformát. Nem kell hozzá különösebb eszköz, nem kell elmenni edzőterembe, nem vagyok kötve semmihez, csak a saját időbeosztásomhoz. Hetente 3-4 alkalommal pedig mindig akad 30 percem egy jó kis kocogáshoz.
Már nem kell gyógyszert szednem az inzulinrezisztenciára, a kiegyensúlyozott, szénhidrátcsökkentett étrenddel és a sporttal egyensúlyban tudom magam tartani. Búcsút intettem a fáradékonyságnak, az „édességet kell ennem” rohamoknak, az örökké jojózó pluszkilóknak. Természetesen mindehhez idő és némi kitartás kell, sok sikert kívánok mindenkinek. Ne feledjék, az egészségünk a cél! Azoknak is szívből ajánlom ezt az étrendet, akiknek mindez nem lenne kötelező, egyszerűen csak szeretnék magukat fittebbnek, energikusabbnak érezni!”


Vrábel Krisztina

Egyéb infóért vagy a megrendeléshez katt IDE.

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

Népszerű receptjeink

Mizo-laktózmentes

Szafi reform

Russell Hobbs

Fűszerész

Paleo ételeink

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!