Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Frontpage  //  Frontpage  //  Programajánló
Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. júliusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 augusztusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 augusztusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. augusztusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 szeptemberi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 szeptemberi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. szeptemberi száma.  Az újság...

Áldott húsvétot kívánunk

Áldott húsvétot kívánunk

Minden olvasónknak áldott, békés húsvéti ünnepet kívánunk!  

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. májusi száma.  Az újság...

29
jan 2014
Nyomtatás
E-mail

Programajánló

Írta: Kifőztük Gasztromagazin

 

Programajánló:

Tanuljunk a csokoládéról!

Végre Magyarországon is kezd kialakulni a csokoládékultúra. A fogyasztók kezdenek megismerkedni a kézműves csokoládékkal, nem érik be a boltok polcain található, sokszor silány minőségű termékekkel. Kézműves bonbon- és táblás csokoládékészítőből egyre több van kis hazánkban, de olyan manufaktúra, ahol a kakaóbabtól a kész csokoládétábláig (“bean to bar”) ugyanaz a cég végzi a feldolgozást, mindössze kettő: a Rózsavölgyi Csokoládé  – Csiszár Kati vezetésével, és Szántó Tibor csokoládékészítő.


Tibor nem csak kiváló, világszínvonalú csokoládékat készít, hanem évek óta tart csokoládékóstoló tanfolyamokat is. Az alapképzésen megismerkedhetünk a kakaótermesztés rejtelmeivel, a feldolgozási folyamatokkal, a kakaóbabok fajtáival és a csokoládékóstolás technikájával. Az alapkurzusra ITT lehet jelentkezni.
Ha már ismerjük az alapokat, jelentkezhetünk a további kurzusokra, ahol termőterületek szerint kóstoljuk a csokoládékat, és felfedezzük az egyes kakaóbabfajták és a belőlük készült csokoládék közötti hihetetlen különbségeket. Itt már nem csak Tibor saját csokoládéit, trüffeleit kóstolhatjuk, hanem neves külföldi gyártók termékeit is, melyekhez itthon nem könnyű hozzájutni. Megismerkedünk a tej és a víz alapú forró csokoládékkal is, és ha szerencsénk van, a kakaóbabhéjból készült teába is belekortyolhatunk. A haladó kurzusokra ITT lehet jelentkezni.
Tibort érdemes keresni a csokoládéfesztiválokon is, ahol különleges bemutatókat és kóstolókat szokott tartani, pl. narancsbor és csokoládé- vagy éppen forrócsokoládé-kóstolókat.
A csokoládék megvásárolhatók a kurzusok után, a WAMP-on, vagy közvetlenül a webáruházából is.

(Katuci)

e-max.it: your social media marketing partner

__________________

__________________

 



Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!