Már 7790 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Bloggereink  //  Vendég szerzők  //  Vendég szerzők

Pink Cékla blog – Örömfőzés kreatívan és egészségesen

Évek óta érdeklődöm a gasztronómia, az egészséges étkezés, a kreatív konyhaművészet iránt. Szabadidőm nagy részét konyhai kísérletezéssel töltöm. Hat és fél éve élek Párizsban, itt ismerkedtem meg férjemmel, aki perui származású. Így elmondhatom, hogy a mindennapokban is elég sok kulináris élmény vesz körbe. Pink Cékla nevű blogomat 2017 júliusában azzal a céllal indítottam el, hogy megosszam olvasóimmal egészséges és tápláló ételeim receptjeit, illetve konyhai kísérletezésre, új ízek, alapanyagok kipróbálására ösztönözzem őket.
Úgy gondolom, hogy megfelelő odafigyelés és helyes alapanyag-választás mellett a házi készítésű ételeknél nincs finomabb és egészségesebb. Ezért mindennap főzök, és „mentes” desszerteket, süteményeket is hetente készítek. Nagyon szeretek meglepő hozzávalókkal kísérletezni, például céklát, édesburgonyát, cukkinit, sárgarépát, quinoát csempészni a süteményeimbe.
A gasztronómia világa mellett másik nagy szenvedélyem az utazás. A kettő ötvözéséből született meg Ízutazás Pink Cékla módra nevű projektem, amelynek keretében 2018-ban minden hónapban más-más országba kalauzolom el olvasóimat, bemutatva a konyha és az étkezési szokások jellegzetességeit, valamint egy tipikus előétel, főétel és desszert receptjét, a saját konyhámban elkészítve. Remélem, hogy olvasóim is legalább akkora örömüket lelik receptjeim megvalósításában, mint én a megalkotásukban.

https://pinkcekla.wordpress.com

 

Mezei Sarolta – MakeItFromTheScreen filmes gasztroblog

Mezei Sarolta vagyok, a MakeItFromTheScreen filmes gasztroblog és Instagram fiók szerzője, megrögzött anglomán, hobbifotós, énekes és még sorolhatnám. A gasztronómia számomra felfedezés, szórakozás, meditáció és szépség. Doktorandusz hallgatóként filmet kutattam, a stresszt a konyhában vezettem le, később pedig elkezdtem gasztrofotózással foglalkozni. E három szenvedélyem nyomán született meg a MakeItFromTheScreen. Habár ma már nem csupán a filmvászon ihlette ételek kerülnek publikálásra, a mai napig csodálatosnak tartom, ahogyan az étel képes áthatni egy-egy jelenetet, vagy ahogyan egy-egy jelenet képes sütés-főzésre sarkallni a legfáradtabb pillanataimban is. Meggyőződésem, hogy a szemünkkel is „eszünk”, éppen ezért igyekszem a különleges és ínycsiklandó fogásokat úgy tálalni és fotózni, hogy – hozzám hasonlóan – a vizuális befogadót is a konyhába csábítsák.

 

Neer Dorottya

Az ételek már gyerekkoromtól fogva szerves részét képezik az életemnek, hiszen nálunk mindig volt otthon valamilyen házi finomság. Kb. 8 évvel ezelőtt kezdtem egészségtudatosabban táplálkozni, így a régi bevált receptek helyett alternatív megoldásokkal kísérleteztem. Ennek a számomra új gasztronómiai iránynak a megismerésében nagy segítségemre voltak a különféle gasztroblogok, ezért amikor közel két és fél éve egészségügyi problémám miatt nagyon szigorú diétára kényszerültem, elhatároztam, hogy egy bloggal próbálom meg segíteni a hozzám hasonlókat. Az egyszerű alapanyagokból gyorsan elkészíthető „mentes sütik” a kedvenceim, ezért a blogon is ezek a receptek dominálnak. Habár már kifejezetten nem diétázom, azért szívesen kísérletezem azzal, hogy egy-egy ételt hogyan tudok „mentes” verzióban elkészíteni.

http://neerdorka.hu

 

Orlovácz Beatrix

Ízorgia gasztroblogMindig hittem benne, hogy gyermekkorunk meghatározó tényezői hosszútávon szerves részét képezik az életünknek. Kisgyermekként a mama biciklijének hátsó ülésén reggelente mentem a kertbe felszedni a krumplit és leszedni a zöldbabot. Volt ott mindenféle növény. Vasárnap reggelente kötelezően ajánlott volt a konyhában sertepertélnem. Arról nem is beszélve, hogy egy séf lakott a szomszédunkban. A legjobb séf. Teljesen kerek és egész volt a történet. Volt idő, amikor szakácsként terveztem az életem. 25 kg fogyás után és túl egy életmódváltáson a meglévő tudásomból születnek az újragondolt, egészségtudatos ételek és receptek.
Vallom, nem elég, hogy finom legyen és szinte tökéletes külcsínnel rendelkezzen az étel. A kettőt kell ötvözni! Ami szívből jön, az eleve elrendelve sikeres.

http://izorgia.blog.hu

Czeglédi Bernadett

Ripiszke gasztroblog

Detti vagyok, gasztrofanatikus és ételintoleráns, két lélek egy testben. Laktóz-, tej-, tojás-, glutén- és ki tudja még milyen érzékenység. Sokan ismerjük ezeket a kifejezéseket. Mára már tömegek kutatják az internetet tüneteik enyhítése céljából. Kinek ez, kinek az, kinek kombinált, vagy kereszt-… mindenféle allergiával találkozhatunk. Nálam mind a laktóz-, mind a gluténérzékenység számításba jön, és bizony van, amire csak a diéta nyújt megoldást. Először kétségbe esünk, majd szép lassan rájövünk, hogy manapság számtalan alternatív lehetőséggel színesíthetjük étkezéseinket úgy, hogy nem kell a fellépő tünetektől tartanunk. „A leghatásosabb diéta az, amit észre sem veszünk.” (Brian Wansink)

https://ripiszke.blog.hu

 

__________________

__________________

  Partnereink

Kifőztük magazinok

Ki van online

Oldalainkat 0 vendég és 0 tag böngészi

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!