Már 7234 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Bloggereink  //  Vendég szerzők  //  Vendég szerzők  //  Aviator
Nyomtatás
E-mail

Aviator vagyok, az  Oggi cucuino io! blog kitervelője és írója. Az, hogy miért lett ez a becenevem, egy nem túl hosszú, ám annál unalmasabb történet, ezért a „miértjét” fedje inkább örök homály.

A blogírást majdnem 5 éve kezdtem, akkor még két nyelven készültek a bejegyzések (angolul és magyarul), de egy idő után maradtam a magyarnál. 

Akkoriban rakosgattam egy csokorba, írogattam össze a régi családi recepteket, hogy meglepetésként egy családi szakácskönyvet készíthessek. Ennek apropóján kezdtem el vezetni a blogot, hogy mindig elérhetőek legyenek a receptek, ne kelljen annyit keresgélni. Mindazonáltal ezek már javarészt saját receptek voltak. Eleinte megpróbáltam személyes történeteket fűzni mindegyikhez. Néha még becsúszik egy-egy rövid megjegyzés, anekdota, de alapvetően a blogomon nem erre helyezem a hangsúlyt, az leginkább szakácskönyvként funkcionál. 

Akad az oldalon 1-2 húsos étel, de ezeket másoknak készítettem, jómagam 5 éve vegetáriánus étrenden élek. Gyakran kérdezgetik, mi az oka ennek: elvi alapon váltottam vagy csak divatból, esetleg egészségügyi okai vannak-e. Eleinte erre röviden nem tudtam volna felelni, ám hosszas gondolkodást követően rátaláltam a megfelelő válaszra: mások frusztrálása okán. Jó, ez természetesen csak szarkazmus, de tény, hogy mindig is érdekelt az egészségtudatos étkezés, és számomra a húsmentes táplálkozásban tűnik ez kiteljesedni. A blogot továbbra is szinte csak saját magam szórakoztatására írom, ezért sem szoktam győzködni az esetlegesen odatévedő olvasókat, mire „kell” odafigyelni az étrendünk kialakításakor, az ételeink elkészítésekor. Úgy gondolom, mindenkinek szíve joga megválogatni, milyen úton haladjon ebben a tekintetben is, azonban ha valaki az én utamat választaná, reményeim szerint sok új ötlettel gazdagszik a blog követésével.

A blogírás mellett számtalan hobbim van, ezek jó része az amatőr művészetek körébe tartozik. Néhány évvel ezelőtt rátaláltam a sportra is, és ezzel is igyekszem összehangolni a táplálkozásomat, hiszen a fokozott fizikai igénybevétel megköveteli a helyes étrend megválasztását is.

Célom immár nem a régimódi, hagyományos ételek bemutatása, hanem az újabb és újabb alapanyagok megismerése, a különlegességek (íz, forma, állag tekintetében) felfedezése. Számomra az ételek kitalálása és elkészítése egy nagy kirakójáték, és addig folytatom az írást, amíg még „van új a nap alatt”. 

 

Aviator http://cinnamonandpaint.blogspot.com

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Ki van online

Oldalainkat 61 vendég és 0 tag böngészi

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!