Már 7234 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Bloggereink  //  Vendég szerzők  //  Vendég szerzők

Szeretek fõzni és kísérletezni a konyhában, nekem ez nem házimunka, hanem kikapcsolódás. Gyors, egyszerû ételeket készítek kevés, de friss hozzávalóból. Élvezem, hogy hasonló alapanyagokból kis változtatással vagy más fűszerezéssel teljesen különbözõ ételeket lehet varázsolni.

Sok barátomat és ismerõsömet inspiráltam már arra, hogy fakanalat ragadjon. Ezért is indítottam útjára 2011-ben a „Kenyér Otthon” blogot (www.kenyerotthon.blog.hu), ahová elõször csak kenyérrecepteket töltöttem fel, azután egyre több más étel leírása is felkerült.

2014-ben újabb blogot kezdtem írni, az „5 hozzávalót” (www.5hozzavalo.blog.hu). Itt csak olyan receptek találhatók, amiket gyorsan el lehet készíteni, nem bonyolultak, és csupán 5 hozzávalóra van szükség hozzájuk.

Egy kis varázslat a konyhában, és a válogatós gyerek, barát vagy férj még a zöldséget is imádni fogja!

Szabó Jucus


http://www.kenyerotthon.blog.hu

http://5hozzavalo.blog.hu/

Amióta saját konyhám van, valahogy beleszerettem a konyhai kísérletezésbe.

Amikor 2 évvel ezelőtt kiderült, hogy inzulinrezisztens vagyok (ez egyfajta anyagcserezavar, amelyet a cukorbetegség előszobájának is neveznek), az első ijedelem után rájöttem, hogy az előírt diéta (inzulinrezisztencia- vagy 160 grammos diéta) nem korlátozásokat, hanem lehetőségeket kínál. Korábban is igyekeztem változatos és egészséges ételeket főzni, azóta mindez már a hétköznapjaink részévé vált.

Ha főzök, és közben szénhidrátokat számolgatok, nem azt érzem, hogy diétázunk, vagy hogy ez egyfajta kényszer lenne, hanem egyszerűen csak élvezem, hogy finomakat eszünk. Sosem tanultam főzni, mindig csak a magam feje után mentem, épp ezért nem is készítek bonyolult fogásokat, ahogy a tradicionális magyar konyha sem az én asztalom. Ám ha arról van szó, hogy a piacon vásárolt friss alapanyagokból kell ötletelni, vagy hétköznap este a hűtő és a kamra mélyén lévő hozzávalókból szeretném a másnapi ebédet elkészíteni, akkor elememben vagyok.

 

http://flamcsi.blogspot.com

Pici gyerekkorom óta, amióta az eszemet tudom, mindig anyukám lábánál sündörögtem a konyhában, kisebb-nagyobb sikerekkel. Először csak kakaóporból és vízből kotyvasztottam ehetetlen dolgokat, majd a homokozóban etettem a gyerekeket az általam homokból sütött finomságokkal.

Azóta – remélem – ez némiképp változott; társult hozzá a fotózás, a konyhai kellékek mániákus gyűjtögetése, a gasztroblogok olvasgatása és az ízélmények megosztásának szeretete, virtuálisan és szemtől szemben egyaránt. 2 éve elindult a NYAMMM.hu, közben szakács lettem, és a mindig is tátott szájjal olvasott Kifőztükben már az én receptjeim is szerepelhetnek.

A hobbiból szép lassan egy új életmód nőtte ki magát, sok-sok finomsággal egyetemben. Egyelőre a fantáziámat főképp az édes dolgok mozgatják, de egyik célom, hogy több hús kerüljön majd az asztalra. Nagy álmom és vágyam, hogy egyszer legyen egy színes, vidám kis sütis kincsesdobozom, ahol mindenki osztozhat az általam kreált ízélményekben. 

http://nyammm.hu/

 

 

 

 

Több mint két évtizede a közigazgatásban dolgozom, a hivatali munka mellett a konyha, a gasztronómia mindig is kikapcsolódást jelentett számomra. Háromgenerációs családban felnőve nagymamámtól és édesanyámtól lestem el a konyhai fortélyokat, később a saját tapasztalataimból is nagyon sokat tanultam.
Szeretek sütni-főzni, a magyar konyha hagyományos, házias ízvilága mellett szívesen próbálok ki különlegesebb ízeket, alapanyagokat is.


Amellett, hogy tápláló ételek kerüljenek a családi asztalra, az is fontos, hogy egészségesen étkezzünk. Igyekszem ennek jegyében minél több friss zöldséget, gyümölcsöt, egészséges alapanyagot használni.
A blogot közel három éve, az akkor gimnazista gyerekeim unszolására kezdtem el írni, aminek a ma már egyetemista lányom egyre inkább hasznát is veszi. Az pedig külön öröm számomra, ha az olvasóimnak, látogatóimnak is tudok újat mutatni.

2014.

http://hankka.blogspot.hu

 

 

 

 

 

Ha azt halljuk, hogy „magyar konyha”, mit jut róla az eszünkbe? A gulyás, a pörkölt vagy a halászlé? Nekem a főzelék.

Bár más nemzetek is fogyasztanak sűrűre főzött zöldségételeket, a főzelék – ez a jellemzően rántással, habarással vagy a benne főtt zöldségek pürésítésével sűrített fogás – nagyon is jellegzetes „hungarikum”.
Megosztó étel. Van, akiben rossz emlékeket idéz fel, és van, aki rajong érte.
Mindkét csoportnak szívből ajánljuk Szatmári Ferenc, vagyis Feri, a főzelékes letisztult, átlátható, könnyen kezelhető weboldalát.

Első pillantásra a színes, esztétikus, étvágygerjesztő fotók örvendeztetik meg az oldalra látogatót. A recepteket olvasgatva pedig mindenki megtalálja a gazdag választékban a neki tetsző hagyományos vagy formabontó, laktató vagy könnyed, egyszerű vagy összetett főzeléket.
Ismerkedjenek meg vele Önök is!

Élelmiszer-minőség biztosító agrármérnökként végeztem – írja magáról Feri –, majd a kereskedelemben dolgoztam, végül szakács lettem. Röviden ez az életutam. Sok helyen, sok emberrel dolgoztam együtt, akik mind hozzájárultak ahhoz, hogy ma már azt csinálhassam, amit a leginkább szeretek: főzök, fotózok, írok. A blog nagyon jó lehetőség erre, mivel ott mindhárom szenvedélyemnek hódolhatok. Hogy miért pont a főzelék? Talán mert ez is egy olyan terület, ami többet érdemel mostani – sokszor negatív – megítélésénél. Új, talán elsőre kissé furcsa ízkombinációkkal, egészségesebb készítési eljárásokkal és egyfajta kreatívabb megközelítéssel igyekszem szerethetőbbé tenni a magyar gasztronómia ezen megosztó intézményét.

Szerkesztőségünk számára meggyőzőek az érvek; döntsenek Önök is, próbálják ki a recepteket!

2014.

http://szatmariferi.blog.hu

__________________

__________________

 



Partnereink

Kifőztük magazinok

Ki van online

Oldalainkat 161 vendég és 0 tag böngészi

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!