Már 7561 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Bloggereink  //  Vendég szerzők  //  Vendég szerzők

Barta Katalin vagyok, a http://www.katucikonyha.hu írója. 2011-ben kezdtem blogot írni, nem sokkal elsõ gyermekem születése után. Azóta csak nevetek a kezdeti szárnypróbálgatásaimon. Tortákkal kezdtem, késõbb átnyergeltem a bonbonkészítésre, ami azóta is óriási szerelmem. Weboldalamon fõleg édességreceptek találhatók. Most is sok a torta, a fagylalt és a csokoládé, de igyekszem bõvíteni a sós repertoárt is.

A konyha iránti szenvedélyem kislány koromban kezdõdött, minden hétvégén ott ültem anyukám mellett a sámlin, és lelkesen segítettem neki. Késõbb elpártoltam a fõzéstõl, de ahogy lett rá idõm, újra gõzerõvel vetettem bele magam. Nagy elméleti fõzõ vagyok. Úgy gondolom, elméletben bármit meg tudok fõzni, de a gyakorlatban erõsen megdõl ez a teóriám.

A Kifõztük stábjába 1,5 éve kerültem állandó szerzõként, mostanában nemcsak a receptjeim jelennek meg, hanem igyekszem szakácskönyveket, gasztronómiával kapcsolatos kiadványokat is bemutatni. A másik kedvenc rovatom az újság végén található „A hónap kedvencei”, ebbe számomra kedves holmikat gyûjtök össze.

A Kifõztük szervezésében Gesztenyével már tartottunk néhány bonbonkészítõ kurzust, ahol sok lelkes háziasszonnyal és -emberrel ismerkedtünk meg, nagyon kellemes élmény volt.
A fõzés mellett – nagyjából egy éve – a fotózás a másik hobbim, ez magával hozta a gyûjtögetési mániát is. Most ott tartok, hogy kénytelen voltam beszerezni egy új beépített szekrényt a konyhába, amiben a kellékeimet tartom. „Gasztroblogger-betegség”, hogy bizonyos tányérokból és evõeszközökkel nem eszünk, azokkal csak fotózok. Szerencsére a családom maximálisan támogat, és elviselik a bloggerkedéssel járó kellemetlenségeket, ezért óriási köszönet jár nekik.

http://www.katucikonyha.hu

Szeretek fõzni és kísérletezni a konyhában, nekem ez nem házimunka, hanem kikapcsolódás. Gyors, egyszerû ételeket készítek kevés, de friss hozzávalóból. Élvezem, hogy hasonló alapanyagokból kis változtatással vagy más fűszerezéssel teljesen különbözõ ételeket lehet varázsolni.

Sok barátomat és ismerõsömet inspiráltam már arra, hogy fakanalat ragadjon. Ezért is indítottam útjára 2011-ben a „Kenyér Otthon” blogot (www.kenyerotthon.blog.hu), ahová elõször csak kenyérrecepteket töltöttem fel, azután egyre több más étel leírása is felkerült.

2014-ben újabb blogot kezdtem írni, az „5 hozzávalót” (www.5hozzavalo.blog.hu). Itt csak olyan receptek találhatók, amiket gyorsan el lehet készíteni, nem bonyolultak, és csupán 5 hozzávalóra van szükség hozzájuk.

Egy kis varázslat a konyhában, és a válogatós gyerek, barát vagy férj még a zöldséget is imádni fogja!

Szabó Jucus


http://www.kenyerotthon.blog.hu

http://5hozzavalo.blog.hu/

Amióta saját konyhám van, valahogy beleszerettem a konyhai kísérletezésbe.

Amikor 2 évvel ezelőtt kiderült, hogy inzulinrezisztens vagyok (ez egyfajta anyagcserezavar, amelyet a cukorbetegség előszobájának is neveznek), az első ijedelem után rájöttem, hogy az előírt diéta (inzulinrezisztencia- vagy 160 grammos diéta) nem korlátozásokat, hanem lehetőségeket kínál. Korábban is igyekeztem változatos és egészséges ételeket főzni, azóta mindez már a hétköznapjaink részévé vált.

Ha főzök, és közben szénhidrátokat számolgatok, nem azt érzem, hogy diétázunk, vagy hogy ez egyfajta kényszer lenne, hanem egyszerűen csak élvezem, hogy finomakat eszünk. Sosem tanultam főzni, mindig csak a magam feje után mentem, épp ezért nem is készítek bonyolult fogásokat, ahogy a tradicionális magyar konyha sem az én asztalom. Ám ha arról van szó, hogy a piacon vásárolt friss alapanyagokból kell ötletelni, vagy hétköznap este a hűtő és a kamra mélyén lévő hozzávalókból szeretném a másnapi ebédet elkészíteni, akkor elememben vagyok.

 

http://flamcsi.blogspot.com

Pici gyerekkorom óta, amióta az eszemet tudom, mindig anyukám lábánál sündörögtem a konyhában, kisebb-nagyobb sikerekkel. Először csak kakaóporból és vízből kotyvasztottam ehetetlen dolgokat, majd a homokozóban etettem a gyerekeket az általam homokból sütött finomságokkal.

Azóta – remélem – ez némiképp változott; társult hozzá a fotózás, a konyhai kellékek mániákus gyűjtögetése, a gasztroblogok olvasgatása és az ízélmények megosztásának szeretete, virtuálisan és szemtől szemben egyaránt. 2 éve elindult a NYAMMM.hu, közben szakács lettem, és a mindig is tátott szájjal olvasott Kifőztükben már az én receptjeim is szerepelhetnek.

A hobbiból szép lassan egy új életmód nőtte ki magát, sok-sok finomsággal egyetemben. Egyelőre a fantáziámat főképp az édes dolgok mozgatják, de egyik célom, hogy több hús kerüljön majd az asztalra. Nagy álmom és vágyam, hogy egyszer legyen egy színes, vidám kis sütis kincsesdobozom, ahol mindenki osztozhat az általam kreált ízélményekben. 

http://nyammm.hu/

 

 

 

 

Több mint két évtizede a közigazgatásban dolgozom, a hivatali munka mellett a konyha, a gasztronómia mindig is kikapcsolódást jelentett számomra. Háromgenerációs családban felnőve nagymamámtól és édesanyámtól lestem el a konyhai fortélyokat, később a saját tapasztalataimból is nagyon sokat tanultam.
Szeretek sütni-főzni, a magyar konyha hagyományos, házias ízvilága mellett szívesen próbálok ki különlegesebb ízeket, alapanyagokat is.


Amellett, hogy tápláló ételek kerüljenek a családi asztalra, az is fontos, hogy egészségesen étkezzünk. Igyekszem ennek jegyében minél több friss zöldséget, gyümölcsöt, egészséges alapanyagot használni.
A blogot közel három éve, az akkor gimnazista gyerekeim unszolására kezdtem el írni, aminek a ma már egyetemista lányom egyre inkább hasznát is veszi. Az pedig külön öröm számomra, ha az olvasóimnak, látogatóimnak is tudok újat mutatni.

2014.

http://hankka.blogspot.hu

 

 

 

 

 

__________________

__________________

 



Partnereink

Kifőztük magazinok

Ki van online

Oldalainkat 744 vendég és 1 tag böngészi

  • alteren

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!