Már 7234 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Bloggereink  //  Vendég szerzők  //  Vendég szerzők

Nóra vagyok, a http://bistrohome.blogspot.hu szerzője. A főzés már egész kicsi koromtól vonzott.

Nagyon szerettem a konyhában sürgölődni, és amikor már egyedül is készíthettem ezt-azt, a kedvenc sütimet hetente háromszor is megsütöttem.

Blogolni 1 év kezdtem, de elsősorban nem a főzés, hanem a fotózás miatt. Van néhány hazai és külföldi gasztroblogger, akiknek a képei lenyűgöztek, és én is szerettem volna hasonlókat készíteni. Így a régi szenvedélyt egy új hobbival kötöttem össze, és a főzés, valamint a fotózás szeretete inspirálta a blogot, ahol a képeimet és a receptjeimet egy helyen tudhatom.

 

Radics Réka (Mandy) vagyok, a Mandy kertje blog szerzője. 2009-ben kezdtem blogot írni, akkor még azért, hogy egy helyen legyenek a receptjeim. Falusi lányként, az egyetemi tanulmányaim idején kerültem Budapestre; egy idő után kezdtem megunni a folyamatos ingázást az otthoni kertig, így először a balkonon, majd egy költözés után a saját minikertemben kezdtem nevelni a növényeket.

Szeretném megmutatni, hogy a kertészkedés nem misztikus és komoly tudományt igénylő, napi 8 órás feladat, valamint nem kell ahhoz száz hektárokat művelni, hogy friss idényzöldségek kerüljenek a családi asztalra.

A Kifőztük hasábjain hónapról hónapra olyan zöldségekről igyekszem írni, amelyek ugyan kissé egzotikusnak tűnnek, de valójában szinte bármelyik kiskertben vagy akár a balkonon is könnyen megtermeszthetők.

Mandy blogja – http://www.mandykertje.hu/

Nem mondhatom azt, hogy kiskorom óta a konyha a kedvenc zugom a lakásban, és azt sem, hogy mindig a felmenőim keze alá dolgoztam, folyamatosan segítettem, és eközben minden recept és fortély rám ragadt.

Egyszer megkért anyu, hogy a kis markommal sózzam meg a káposztát, majd keverjem el. Ez a művelet annyira tetszett, hogy miután kiment a konyhából, még háromszor megismételtem. Én már akkor sem ettem meg a káposztás tésztát, de a többiek keményen próbálkoztak. Amikor – tekintettel anyura – kínkeservesen próbálták magukba fojtani, hogy ez most különösen ehetetlen, elárultam, hogy az én kezem munkája többszörösen is benne van.

Azután – mondhatni – évtizedekig nem főztem. Fiatal felnőttként kezdett érdekelni a gasztronómia, és ezt követően az ételek elkészítése. Több alkalommal ettem máshol, sok éttermet próbáltam ki, így egyre több ételt ismertem meg. És ha tehettem, utaztam. Úgy gondolom, amikor az ember hazaérkezik egy hosszú útról, mindig otthagy valamit, valami eddig ismeretlent és számára újat: élményeket, atmoszférát, hangokat, szagokat és ízeket.

Próbáltam hazahozni, és amennyire lehet, itthon tartani ezeket az élmény- és ízmorzsákat.

Ez inspirált leginkább a főzésre, és néha az utazással is fűszerezett blog írására.

Edina blogja:  http://homebisztro.wordpress.com

__________________

__________________

 



Partnereink

Kifőztük magazinok

Ki van online

Oldalainkat 165 vendég és 6 tag böngészi

  • Szotyi

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!