Már 7234 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Bloggereink  //  Vendég szerzők  //  Vendég szerzők

Sokakhoz hasonlóan én is a nagymamám és az anyukám konyhájában segédkezve, ételeket kóstolgatva szerettem meg a sütést, főzést. Később, bárhol laktam, én is kialakítottam a saját konyhámat, és az otthonról hozott fogások mellett szívesen próbáltam ki új ízeket.

 

Néhány éve építtettünk egy kemencét a kertünkben, ami új ajtót nyitott ki előttem a hagyományok irányába. Egyrészt megismerkedtem a kemencés sütés, főzés technikájával, másrészt kezdtem jobban érdeklődni a nagyanyáink által készített ételek iránt. Célom az, hogy bemutassam, hogy a hagyományos ételek hogyan építhetők be egy mai modern háztartásba.

 

Nagyon fontos számomra, hogy minőségi alapanyagokból süssek, főzzek. Ezért is indítottam el a blogon egy sorozatot az Aranyszalag Minőség tanúsítvánnyal rendelkező termékekről. Mindezek mellett szeretek beülni jó éttermekbe, és értékelem az új gasztronómiai megoldásokat is.

 

Azt szeretném, ha mindezek tükröződnének a blogomban. És azért, hogy a test mellett a szellem is jóllakjon, arra törekszem, hogy minden bejegyzésemben a receptek mellett legyen érdekes olvasnivaló is, ami személyes történet vagy egy-egy alapanyag, étel, szokás bemutatása is lehet. 

A blog „irodalmi sarkában” pedig olyan novellák olvashatók, amelyek megírását ételek, alapanyagok inspirálták.

 

http://azenkemencem.com

 

 

 

Hiszek abban, hogy még több sütivel a világ még jobb lehetne. Éppen ezért indítottam másfél éve a Sütit akarok! gasztroblogot, ahol részletes leírásokkal, tippekkel segítek mindenkinek, aki sütni szeretne. Általában az egyszerűen elkészíthető dolgokat szeretem, de néha bele tudok feledkezni az aprólékos díszítésekbe is, mert számomra ez az igazi kikapcsolódás. Szeretek kísérletezgetni, aminek eredményeként sok fúziós, őrült sajttorta-kreáció van a blogon, illetve az egyik olvasóm Oreo-függőként emleget.

Szerintem a jó sütihez nem kell más, mint egy jó recept, jó minőségű alapanyagok és némi kreativitás, kísérletező kedv. Tartsatok velem! 

 

http://sutitakarok.cafeblog.hu

 

 

 

Topánka Vera vagyok, a Nuts ’n’ Roll blog megálmodója és működtetője. Először jött a főzés-sütés, azután a fotózás, és akkor úgy döntöttem, hogy megosztom másokkal is az alkotásaimat. Receptjeimre az egyszerűség és a gyorsaság a legjellemzőbb, persze emellett nagyon finomak és sokféleképpen variálhatók is. Mostanában (mivel eredeti végzettségem testnevelő tanár, rekreációs irányító és edző) egyre inkább a szénhidrát-csökkentett, kicsit egészségesebb megoldások felé fordulok, hiszen mindenki úgy akar formába lendülni, hogy az élvezetekről sem szeretne lemondani. Vallom, hogy nem is kell, csak egy kicsit...

Szuper érzés, amikor más is kipróbálja a receptjeimet, és ennek hangot is ad, hiszen ezért csinálom az egészet. Élj szívvel-lélekkel, és akkor nagy gond nem lehet.

 

http://nutsnroll.blogspot.com

 

Mercs Emese vagyok, alias Julia. Miért pont Julia? – kérdezik sokan. A főzés és a konyhában való tevékenykedés gyerekkori szerelem. Aztán jött a gasztroforradalom, mint olyan, és jött vele a Julie&Julia című film is. Akkor még távolinak tűnt, hogy gasztrobloggerkedjek. Olyan megfoghatatlan volt a gasztroblogok világa, profin megírt receptekkel, gyönyörű fotókkal. Aztán az élet úgy hozta, hogy túlságosan ráértem, egyértelmű volt, hogy belevágok, bár se írni nem tudtam, se fotózni, de szépen kialakult. A névválasztás pedig egy nagyon kedves barátnőmnek köszönhető, akivel a mai napig „Juliázzuk” egymást, a film után szabadon, mert mindketten olyan gasztrobolondok vagyunk, mint a filmbéli „Juliák”.

 

Igyekszem egészségtudatosan főzni, figyelek az alapanyagokra, és erre buzdítom az olvasóimat is, bár nem viszem túlzásba. Receptek tekintetében minden jöhet; előfordul, hogy egy teljesen klasszikus fogást készítek változtatás nélkül, de szeretek teljesen új dolgokat is kipróbálni.

 

A blogírás számomra hobbi, főállásban vállalkozást vezetek, anya vagyok, kutyatulajdonos, és próbálok sportolni is, a család egészségére figyelni. Igen, kevés idő van írni, de kikapcsol, mire összerakok egy receptet, elkészítem, lefotózom, olyan mint a meditáció – elmerülök benne, közben megszűnik a külvilág… Kivéve persze akkor, amikor a család pasijai (1 férj, 2 vízilabdázó kamasz és néhány hónapja 1 cairn terrier) éhes farkasokként lesik, mikor lesz kész az ebéd, a süti, a fagyi. Olyankor megfogadom, hogy soha többet nem írok, nem fotózok, úgyis tiszta káosz az egész… aztán persze a szívem visszahúz, lenyugszom, és jönnek az újabb receptek. Mert imádom írni a blogomat!

 

http://juliasutfoz.blogspot.com

Aviator vagyok, az  Oggi cucuino io! blog kitervelője és írója. Az, hogy miért lett ez a becenevem, egy nem túl hosszú, ám annál unalmasabb történet, ezért a „miértjét” fedje inkább örök homály.

A blogírást majdnem 5 éve kezdtem, akkor még két nyelven készültek a bejegyzések (angolul és magyarul), de egy idő után maradtam a magyarnál. 

Akkoriban rakosgattam egy csokorba, írogattam össze a régi családi recepteket, hogy meglepetésként egy családi szakácskönyvet készíthessek. Ennek apropóján kezdtem el vezetni a blogot, hogy mindig elérhetőek legyenek a receptek, ne kelljen annyit keresgélni. Mindazonáltal ezek már javarészt saját receptek voltak. Eleinte megpróbáltam személyes történeteket fűzni mindegyikhez. Néha még becsúszik egy-egy rövid megjegyzés, anekdota, de alapvetően a blogomon nem erre helyezem a hangsúlyt, az leginkább szakácskönyvként funkcionál. 

Akad az oldalon 1-2 húsos étel, de ezeket másoknak készítettem, jómagam 5 éve vegetáriánus étrenden élek. Gyakran kérdezgetik, mi az oka ennek: elvi alapon váltottam vagy csak divatból, esetleg egészségügyi okai vannak-e. Eleinte erre röviden nem tudtam volna felelni, ám hosszas gondolkodást követően rátaláltam a megfelelő válaszra: mások frusztrálása okán. Jó, ez természetesen csak szarkazmus, de tény, hogy mindig is érdekelt az egészségtudatos étkezés, és számomra a húsmentes táplálkozásban tűnik ez kiteljesedni. A blogot továbbra is szinte csak saját magam szórakoztatására írom, ezért sem szoktam győzködni az esetlegesen odatévedő olvasókat, mire „kell” odafigyelni az étrendünk kialakításakor, az ételeink elkészítésekor. Úgy gondolom, mindenkinek szíve joga megválogatni, milyen úton haladjon ebben a tekintetben is, azonban ha valaki az én utamat választaná, reményeim szerint sok új ötlettel gazdagszik a blog követésével.

A blogírás mellett számtalan hobbim van, ezek jó része az amatőr művészetek körébe tartozik. Néhány évvel ezelőtt rátaláltam a sportra is, és ezzel is igyekszem összehangolni a táplálkozásomat, hiszen a fokozott fizikai igénybevétel megköveteli a helyes étrend megválasztását is.

Célom immár nem a régimódi, hagyományos ételek bemutatása, hanem az újabb és újabb alapanyagok megismerése, a különlegességek (íz, forma, állag tekintetében) felfedezése. Számomra az ételek kitalálása és elkészítése egy nagy kirakójáték, és addig folytatom az írást, amíg még „van új a nap alatt”. 

 

Aviator http://cinnamonandpaint.blogspot.com

 

 

__________________

__________________

 



Partnereink

Kifőztük magazinok

Ki van online

Oldalainkat 161 vendég és 6 tag böngészi

  • Szotyi

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!