Már 7561 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Bloggereink  //  Vendég szerzők  //  Vendég szerzők
Czövek Emese
Happy Girl’s Kitchen gasztroblog

Czövek Emese vagyok. A család mellett két örök szerelem van az életemben, ezek a főzés és a fotózás. Imádom a könnyű, gyorsan elkészíthető ételeket, de amikor van időm, szívesen kísérletezek.
A nagymamám csodásan főzött. Gyerekként nagyon sokat segítettem neki, így sok mindent elleshettem tőle. Szerencsére rengeteg szuper recept maradt meg, melyeket a mai napig használok. Igazán fantasztikus érzés a régi, kézzel írott recepteket lapozgatni. Azóta persze már sokat változott a konyha, mind a hozzávalók, mind pedig az eszközök és eljárások tekintetében, de a jó alap mindig használható. Gyakran főzök, és egyre jobban elcsábít a tálalás művészete, a formák, ízek újragondolása.
Családanyaként azt gondolom, hogy a gyermekeket érdemes bevonni a főzésbe. Szívesen segítenek, és játékos formában sok mindent megtanulnak. A blogomat azért indítottam, hogy megosszam az olvasókkal, látogatókkal azokat a recepteket, amelyeket már kipróbáltam. Szeretnék mindenkit arra biztatni, hogy bátran kísérletezzen a konyhában. Szomorúan tapasztalom, hogy egyre több a silány, rossz minőségű étel, melyeket persze idő hiányában könnyen megveszünk és ezzel le is tudjuk az étkezést. Érdemes végiggondolni, hogy kis előre tervezéssel sokkal jobb, minőségibb ételeket fogyaszthatunk. Vágjanak bele önök is, ízekre fel!

https://www.happygirlkitchen.hu

 

Fejér Zsuzsa vagyok, a Színek és virágok blog szerzője. 3 éve indítottam útjára a blogom, amivel elsősorban az a célom, hogy megmutassam az embereknek: az egészséges ételek is lehetnek szépek, finomak és cukormentesek. Könnyen beszerezhető, egyszerű hozzávalókból szeretek gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételeket sütni-főzni. A receptjeimben nem használok cukrot, mivel több mint két éve száműztem az életemből.

http://szinekesviragok.ro

 

Tráj Alexandra vagyok, a „Lovely moments” Facebook-oldal és az „Alexandra Tráj” blog szerzője. E két webhelyen találhatók az egészség jegyében készült ételeim. A gasztronómia nagyjából 1 éve lett igazán a szenvedélyemmé, amit egy másik nagy kedvtelésemnek, a fotózásnak köszönhetek. Szeretem az olyan recepteket, amelyek eltérnek a hétköznapitól, amelyekben új ízeket fedezhetek fel. Nagy híve vagyok a vegetáriánus konyhának, bár nem vagyok vegetáriánus, sem glutén-, sem laktózérzékeny. Ebben az irányban a változatosság gyönyörködtet, a rengeteg zöldség, gyümölcs és olyan alapanyag, amelyekről pár éve még azt sem tudtam, mi fán teremnek. Egy 2 és fél éves kisfiú anyukájaként felelősséget
érzek, hogy megszerettessem, megismertessem vele a természetes alapanyagokat és a konyha világát. Ha van kevés szabadidőm, alig várom, hogy valami újat alkothassak – azt hiszem, ez a szenvedély most már örökre elkísér. Jövőbeni terveim között egy könyv kiadása is szerepel, főleg a német piacon, most ezen dolgozom lelkesen. A konyhában töltött idő felhőtlen kikapcsolódást nyújt számomra, ezt eddig kevés dologban találtam meg.

http://alexandratraj.blogspot.co.at

Balázs Edina 

Balázs Edina vagyok, a Fahéjas Pâté blog szerzője. A blog ötlete az ételfotók gyűjtéséből indult. Amit főztem, lefotóztam, hogy később bármikor visszaidézhessük a finom ízek emlékét. Ebből jött aztán a gondolat, hogy egy blogon gyűjtsem a fotókat és a recepteket, elindult hát a Pâté.
Szeretek új dolgokkal kísérletezni, hosszasan tervezgetni egy receptet, amíg úgy nem érzem, hogy minden összetevő a helyére kerül. Szívemhez legközelebb a desszertek és a sütemények állnak, legyen szó tortákról, pitékről vagy kelt tésztákról. 
Kis túlzással, de állíthatom, hogy gasztrobloggerként nálam szinte minden a főzés és az ételfotózás körül forog. Inspirál egy hangulatos kávézó, a legújabb kifőzde étlapja a belvárosban, a piacok hangulata vagy egy régi recept a nagymamától.
A főzés rendkívül izgalmas világ: végeláthatatlan ízkombinációk, új alapanyagok egész sora várja, hogy felfedezzük őket, és valami teljesen egyedi születhessen a két kezünk között.

http://fahejaspate.blogspot.com

Sipos Alexandra Sütik birodalma

Lassan 8 éve, hogy szerelmes lettem a sütikbe, és ez az érzés azóta is töretlen. Próbálok mindenféle desszertet készíteni, szeretem a kihívásokat és az újdonságokat.

Törekszem arra, hogy minél több saját recept kerüljön fel a blogomra, amit 2011-ben indítottam. Igyekszem folyamatosan képezni magamat, például cukorvirágok, figurák készítésével bármikor szívesen töltöm az időmet.

Szeretnék a későbbiekben komolyabban is foglalkozni a cukrászattal, de egyelőre az egyetemre koncentrálok, ahol most harmadéves vagyok.

http://www.sutikbirodalma.hu

__________________

__________________

 



Partnereink

Kifőztük magazinok

Ki van online

Oldalainkat 699 vendég és 0 tag böngészi

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!