Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Ajánló  //  Herczeg Ágnes – Pánczél Andrea: Borról neked
Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. júliusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 augusztusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 augusztusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. augusztusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 szeptemberi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 szeptemberi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. szeptemberi száma.  Az újság...

Áldott húsvétot kívánunk

Áldott húsvétot kívánunk

Minden olvasónknak áldott, békés húsvéti ünnepet kívánunk!  

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. májusi száma.  Az újság...

10
okt 2014
Nyomtatás
E-mail

Herczeg Ágnes – Pánczél Andrea: Borról neked

Írta: Kifőztük Gasztromagazin

 

 

Herczeg Ágnes – Pánczél Andrea: Borról neked


A könyv tömören, röviden összefoglal minden alapkérdést, ami a borfogyasztással kapcsolatban felmerülhet a témában kevésbé jártas nőben. Tanácsot ad, milyen alkalomhoz milyen bor illik, azt hol vegyük, melyik borvidékről, mit fogyasszunk hozzá, hogyan hűtsük be a bort, hogyan nyissuk ki, miben szolgáljuk fel. A szerzők érthetően elmagyaráznak olyan dolgokat, amikre soha nem is gondoltunk, vagy csak egyszerűen nem mertük eddig megkérdezni. Nem misztifikálják túl a borkóstolást, pont annyi információt tudunk meg tőlük, hogy ne jöjjünk zavarba, ha bort kell vásárolnunk vagy rendelnünk egy étteremben. Külön piros pont jár, amiért szó esik a hazai borfesztiválokról és jó borlelőhelyekről is. Szimpatikus könyv, ami nőknek szól, de a férfiak is haszonnal forgathatják.

Hiánypótló kötet elsősorban nőknek, a borfogyasztás és -választás legfontosabb tudnivalóiról. Megismerhetjük a fontosabb hazai és külföldi borrégiókat, a szőlőmagolaj titkát, a fröccsdivatot, olvashatunk a megfelelő bor- és ételpárosításról, a design borászatokról, valamint megtudhatjuk, milyen egy igazi szexi reggeli pezsgővel. A kötetben rengeteg praktikus, tuti tippet találhatunk, és a szerzők lerántják a leplet számtalan tévhitről is.

„Egy pohár jó bor számomra mindig sokkal több, mint kényeztető ízélmény: csilingelő hangulat, jófej-társaság, nyugalom, harmónia. Nincs annál szexibb, mint ha egy nő ésszel forgatja a borlapot. Úgyhogy hajrá, csajok!”
Ördög Nóra

„Ha olyan üdítően sallang- és kamumentesen írnak a témáról, mint ez a két szuper nő, számomra már nem is tűnik bonyolultnak a borok világa. Imádom!”
Mautner Zsófia

„Egy meleg, nyári estén, a Bazilika előtt isteni rozéfröccsöt kortyolgatva döntöttük el, hogy megírjuk ezt a könyvet. Körülöttünk szinte csak lányok boroztak – vidáman, egymásra és az aktuális pletykákra koncentrálva. Épp az egyik boros túránkról beszélgettünk, valószínűleg ezt a kelleténél egy kicsit hangosabban tehettük, mivel egyszer csak odajött hozzánk egy huszonéves, szőke lány tűsarkúban. Azt mondta, a beszélgetésünkből úgy tűnt, hogy értünk a borokhoz, és tanácsra lenne szüksége, mert most lesz randija. A fiúval egy boros helyre készülnek, és nem szeretne leégni a srác előtt. Azt kérdezte tőlünk, kell-e annál többet mondania egy borról, hogy ízlik-e vagy sem. Egymásra néztünk, és szinte egyszerre vágtuk rá, hogy: NEM. Persze, a szőke bombázó azt is tudni szerette volna, hogy miért. Mivel mi már épp az élménybeszámolónk végén tartottunk, nem volt ellenünkre, hogy a lányhoz csatlakoztak a barátnői is, és a rozéfröccs fölött egy kis gyorstalpaló kurzust tartottunk nekik ilyen és ehhez hasonló esetekre.
Azon az estén nem volt szó hordófajtákról, hosszan lecsengő utóízről, de még dekantálásról sem. Megnyugtatunk, ha a következő fejezetekben érintjük is ezeket, mindent érthetően el fogunk magyarázni – épp annyira leszel képben, amennyire szükséges. Főként arra törekedtünk, hogy találj a könyvben praktikus tippeket, érdekességeket, tuti recepteket és valóban hasznos, borral kapcsolatos információkat – a pincétől a hálószobáig.”
Herczeg Ágnes, több mint 14 éve foglalkozik borokkal, a londoni Wine and Spirit Education Trust diplomása és minősített oktatója, az első magyar női Master of Wine hallgató, a BKF borturisztikai szaktanácsadó szakának szakvezetője, Fine and Rare Wine specialista. Folyamatosan járja a világ borvidékeit és a nemzetközi boros rendezvényeket, több hazai borászatot képviselt már szerte a világban. Lányával Budapesten élnek.
Pánczél Andrea a Magyar Televíziónál, az ARD-nél, a német közszolgálati televíziónál, az RTL Klubnál és a TV2-nél dolgozott riporterként, szerkesztő-műsorvezetőként, majd a TV2 hírigazgatói posztját töltötte be. Hét éve maga is borászkodik Ábrahámhegyen, a Badacsonyi borvidéken. Két leány édesanyja.

A könyv a Libri Kiadó gondozásában jelent meg, kedvezményesen megvásárolható ITT.

 

e-max.it: your social media marketing partner

Karácsonyi receptek

Muffin receptek

Cukormentes

KókuszVilág

Minden, ami gesztenye

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!