Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Ajánló  //  Dr. Eva-Maria Kraske: Sav-bázis egyensúly
Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. júliusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 augusztusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 augusztusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. augusztusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 szeptemberi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 szeptemberi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. szeptemberi száma.  Az újság...

Áldott húsvétot kívánunk

Áldott húsvétot kívánunk

Minden olvasónknak áldott, békés húsvéti ünnepet kívánunk!  

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. májusi száma.  Az újság...

04
nov 2015
Nyomtatás
E-mail

 

Hihetetlen, de a savanyú citrom tényleg lúgosít

 

A lelki egyensúly megteremtésének fontosságáról mindannyian hallottunk már. A legtöbben igyekszünk is minél többet törődni önmagunkkal, figyelni a belső hangunkra, harmóniába kerülni a környezetünkkel, ápolni a lelkünket. Mi a helyzet azonban a testünk belső egyensúlyával? Kevesen tudják, de a kémiaórákat felidéző helyes sav-bázis egyensúly kifejezés igen nagy jelentőséggel bír megfelelő egészségügyi állapotunk és ezáltal jó közérzetünk megteremtésében. De hogy jön mindehhez a citrom? Dr. Eva-Maria Kraske könyvéből kiderül.

 

Ha eddig úgy gondoltuk, hogy ami savanyú, az savasít, akkor bizonyára tévedtünk. Márpedig ha tévhitben éltünk, és emiatt nem figyeltünk oda az étkezéseink során a helyes sav-bázis egyensúlyra, nagyon valószínű, hogy ebből fakadóan már tapasztaltunk kellemetlen tüneteket. Számos komolyabb betegség alapja ugyanis a magas gyomorsavszint, de az olyan, sokak számára szinte mindennapos, kellemetlen tünetek is, mint a puffadtság vagy a reflux, sokszor erre vezethetők vissza. A most megjelent Sav-bázis egyensúly című kiadványból megtudhatjuk, hogy miként kerülhetjük el szervezetünk savtelítettségét pirulák és gyógyszerek szedése nélkül, természetesen, egészségesen.

 

A könyv egy kis kémiaórával, a sav-bázis fogalom megmagyarázásával kezdődik, hogy megérthessük az alapokat. Ezután egy egyszerű teszt segítségével könnyedén eldönthetjük, hogy saját szervezetünk túlzottan savas-e. Mivel gyakori problémáról van szó, valószínű, hogy kisebb-nagyobb mértékben mi is érintettek vagyunk.

 

A Sav-bázis egyensúly egy 8 napos kúrával segít visszaállítani szervezetünkben a helyes állapotot. Ehhez először megismertet a különböző élelmiszerek pH-értékével, ehhez a praktikus sav- és lúgképző élelmiszerek listája nyújt eligazodást számunkra. Kiderül például, hogy a citrom a közvélekedéssel ellentétben lúgosít, míg a tejföl, a sajtok, a kávé, a fehér kenyér és a kukorica mind savképző hatásúak. A kúra pontos receptleírásokat is tartalmaz, hasznos bevásárlólistával kiegészítve. 

 

Dr. Eva-Maria Kraske könyve azonban nem csak a kúra leírását tartalmazza. Segítségével egy életre megtanulhatjuk az ételek kémhatását, hogy ne kelljen semmiről sem lemondanunk, és kiigazodjunk a megfelelő egyensúly megtalálásának útvesztőjében. A sav-bázis egyensúlyon alapuló étkezés ugyanis nem egy újabb trendi diéta, hanem egy életforma, amellyel nemcsak a testi, de a lelki béke is megteremthető, hiszen: „ép testben ép lélek”!

 

Dr. Eva-Maria Kraske általános, valamint természetgyógyászattal, homeopátiával és palliatív medicinával foglalkozó orvos. Tanulmányait a müncheni Műszaki Egyetem orvoskarán végezte, és ott szerezte diplomáját. Természetgyógyászati tanulmányait Freudenstadtban kezdte, majd Hannoverben folytatta. Lehetőség szerint természetgyógyászati módszereket alkalmaz, és amennyiben szükséges, a hivatalos orvoslás diagnosztikai módszereit használja, így az úgynevezett integratív orvoslás követője.

 

A könyv megrendelhető: 

http://www.nlkonyvklub.hu/termekek/20645/savbazis_egyensuly-1/

e-max.it: your social media marketing partner

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!