Már 6406 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Könyvajánló  //  Ajánló  //  Sabine Perndl: Süssünk cukor nélkül! – Glutén- és laktózmentes kenyerek, torták, sütemények
Nyomtatás
E-mail

 „Mindenmentes” finomságok

Az ételallergia korunk egyik népbetegsége. Egyre többen tapasztaljuk, hogy milyen gluténérzékenységgel vagy laktózintoleranciával élni, és elbúcsúzni sok-sok finomságtól. Pedig nem kellene lemondásokkal teli életet élnünk akkor sem, ha bizonyos összetevők rosszul hatnak a szervezetünkre. Egy kis ügyességgel és egy okos szakácskönyvvel mindannyian megtanulhatunk allergénmentes, mégis finom kenyereket és süteményeket készíteni.

„Mindenmentes.” Mit is jelent ez a furcsán, kissé bizarrul hangzó szó? Megnyugodhatunk: nem azt, hogy az ételünkben nincsen semmi, hanem csupa-csupa jót. Finomított kristálycukor helyett egészséges és kevésbé hizlaló nyírfacukrot. Tehéntej helyett ízletes mandula-, kókusz-, zab- és rizstejet. Fehér liszt helyett pedig többek közt gluténmentes kukorica-, rizs- vagy akár gesztenyelisztet. És persze a mindezekből készített számtalan finomságot.

Sabine Perndl a férje különböző ételallergiái miatt döntött úgy, hogy megtanul „mindenmentesen” sütni: a kenyerektől a könnyű süteményeken át egészen a tortákig. A szerző képekkel gazdagon illusztrálva vezet be minket az egészséges sütés rejtelmeibe. A könyv elején hasznos információkat olvashatunk az összetevőkről, és praktikus tippeket kaphatunk a sütéshez, hogy ételeink már elsőre a lehető legjobban sikerüljenek. Ezután személyes hangvételű, könnyen érthető és egyszerűen elkészíthető receptek sora következik: a kenyerektől a süteményeken és tortákon át egészen a néhány perc alatt elkészíthető édességekig.

A Süssünk cukor nélkül! nem csak ételallergiában szenvedőknek ajánlható. Bátran forgassa mindenki, aki nem szeretne lemondani az ínycsiklandó házi kenyerekről, illatos süteményekről, de egészségesebben, tudatosabban táplálkozna. Ki tudna ugyanis ellenállni egy omlós, gyümölcsös, szilvás lepénynek, ha az ráadásul még egészséges is?

Sabine Perndl humángenetikából diplomázott, majd humánenergetikus képzést szerzett. Évek óta foglalkozik a természetes élelmiszerek tápértékével és 5 éve – személyes érintettsége folytán – az élelmiszer-intolerancia esetén megvalósítható teljes körű táplálkozással.

 

képaláírás: Allergénmentes, egészséges nyári finomság: mandulás sütemény bogyósgyümölcsökkel

 

 

A könyv megrendelhető:

 

http://www.nlkonyvklub.hu/termekek/20636/sussunk_cukor_nelkul/

 

 

__________________

__________________

Megjelent a 2017. áprilisi száma!

 



Partnereink

Kifőztük magazinok

Ki van online

Oldalainkat 1010 vendég és 1 tag böngészi

  • RMarko

Bejelentkezés

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!