Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Ajánló  //  Szuna Noémi Kávé – Csészével a világ körül
Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. júliusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 augusztusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 augusztusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. augusztusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 szeptemberi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 szeptemberi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. szeptemberi száma.  Az újság...

Áldott húsvétot kívánunk

Áldott húsvétot kívánunk

Minden olvasónknak áldott, békés húsvéti ünnepet kívánunk!  

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. májusi száma.  Az újság...

04
áp 2016
Nyomtatás
E-mail

Szuna Noémi
Kávé – Csészével a világ körül


Kávé – hagyomány, hangulat, kultúra, közösség

Mi történik a kávéval, mielőtt a csészénkbe kerül? Honnan származik, hányféle módon pörkölhetik, és mennyi különféle kávégépben készülhet? Kik azok a kávémesterek, és hol találjuk a kávé „fővárosait”? Mi az, hogy kávétörténelem és kávékultúra? Mik a legfrissebb kávétrendek, és hogyan készülnek a kávés italok, sőt mi több, a sütemények? Szuna Noémi Kávé – Csészével a világ körül című könyvében káprázatos illusztrációk segítségével minderre fény derül.
A kávézás hagyománya ma már Európában is több száz éves múltra tekint vissza, de vajon tényleg egy etióp juhásznak köszönhetjük a kávé felfedezését, egy arábiai muftinak pedig a kávéivás meghonosítását? Hihetünk a számtalan legendának? Talán igen, talán nem, az viszont biztos, hogy mostanra a kávénak is rengeteg változata és elkészítési módja létezik, ezért meglehetősen nehéz feladat beazonosítani a legeslegelsőt.
Legyen az azonban Arabica, Robusta, Supremo, kemény vagy puha szemű, a kávé útja a termőföldtől a csészéig egyre több embert foglalkoztat világszerte. A kávékultúra – akárcsak a gasztronómia – látványosan fejlődik, és a kávé már nem csupán az élénkséget, közösségi élményt és a kávéházak hangulatát jelenti, hanem számos recept és a baristák egyik kedvelt alapanyagává is vált.
A Kávé – Csészével a világ körül színes illusztrációkkal és szemléletes leírásokkal mutatja be Afrika, Amerika és Ázsia varázslatos tájait, valamint különböző kávétermelési szokásait, továbbá végigvezet Európa „kávéfővárosain” is. Nem utolsósorban pedig azt is megtudhatjuk, hogyan indult és alakult a kávé hazai karrierje, és hogy miért is volt világhírű a pesti New York Kávéház.
És mindez csupán a kezdet. Mivel a kávékészítés mára szakmává vált, egyre több újhullámosnak nevezett kávézóban találkozhatunk speciális kávékülönlegességekkel, illetve a kávé felhasználásának alternatív módjaival. Szuna Noémi könyve pedig nemcsak ahhoz nyújt segítséget, hogy eligazodjunk a legjobb kávézók világában, hanem végigkalauzol minket a különböző kávékészítő eszközök között, illetve számos kávés receptet kínál a mindennapokra, többek között tiramisus kapucsínót, kávés-diós csokoládépudingot vagy alkoholos kávés italokat is.

A könyvről további infóért katt IDE. 

e-max.it: your social media marketing partner

Népszerű receptjeink

Mizo-laktózmentes

Szafi reform

Russell Hobbs

Fűszerész

Paleo ételeink

Desszertek

Kelt tészták

Túróból készült

Bioháló

Cookori

__________________

__________________

 



Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!