Már 6561 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Könyvajánló  //  Ajánló  //  Antal Emese dietetikus, szociológus Gyermek az asztalnál
Nyomtatás
E-mail

Antal Emese dietetikus, szociológus: Gyermek az asztalnál

(Táplálkozási útmutató és tanácsok 3–15 éves korig)

Mennyit és mit egyen az óvodás? Mit csomagoljunk tízóraira a kisiskolásnak? Min változtassunk, ha aznap edzése van? Mit tehetünk, ha válogatós, ha túl sovány, vagy éppen duci? A legtöbb szülőben gyakran felmerül a kérdés: vajon helyesen összeválogatott étel kerül-e csemetéjük tányérjára? Hiszen 3 éves kor után a gyermek már nem a gondosan elkészített bébiételt kapja, hanem azt eszi, amit a család többi tagja. Legalábbis ideális esetben. A valódi étkezési problémák gyakran ilyenkor kezdődnek: a gyermek nem hajlandó vizet inni, csak gyümölcslevet, állandóan a kakaót követeli, válogat, nem eszik zöldséget, csak sült krumplit, virslit vagy pizzát. Az anyuka pedig kesereg, és nem érti, mikor és mit rontott el. 

Míg a babák 2-3 éves koráig rengeteg könyv és cikk foglalkozik azzal, hogyan etessük a piciket, a nagyobbak szüleinek mindeddig nem készült táplálkozási útmutató magyar szakembertől. A szerző, a médiából ismert Antal Emese dietetikus, két kisfiú édesanyja, hiánypótló táplálkozási útmutatójában a 3–15 éves gyermekek gondozóinak ad tanácsot: mit tehetünk azért, hogy az étkezés egészséges, ugyanakkor örömteli legyen? A könyv a táplálkozástudomány legfrissebb ajánlásai alapján körbejárja az egyes korcsoportok – óvodások, alsó tagozatosok és felsősök – szükségleteit, bemutatja, hogy az egyes élelmiszercsoportokból mikor és mennyit kellene enniük. Arra bátorítja a szülőket, hogy gyermekükkel közösen vásároljanak, vonják be őket az ételek elkészítésébe, tippeket ad például az egészséges főzéshez, az éttermi étkezéshez, de foglalkozik az élelmiszer-biztonság mindennapi szabályaival is. A dietetikus szakember azt vallja, hogy semmilyen ételt nem kell tiltani, csak meg kell tanulni, hogy hol van a helye a kiegyensúlyozott étrendben. A szerző a problémás esetekkel is foglalkozik: többek között az ételallergia, az étkezési zavarok, a túlsúly és a soványság kérdéseit is érinti.  

A Gyermek az asztalnál című könyvben tanácsok, tippek, korosztályokra szabott mintaétrendek, valamint hasznos táblázatok várnak mindenkit, akinek napi kihívás az óvodás és általános iskolás korosztály helyes táplálása. A közös családi étkezésekhez pedig ínycsiklandó és egészséges receptek csinálnak kedvet.

Kapható a Libri, a Líra és Lant, valamint az Alexandra könyvesboltokban és webshopokban, valamint a JátekNet.hu-n.
Ára: 3990 Ft

A könyvről bővebben ITT olvashat. 

 

 

__________________

__________________

Megjelent a 2017. áprilisi száma!

 



Partnereink

Kifőztük magazinok

Ki van online

Oldalainkat 2616 vendég és 1 tag böngészi

  • Alice13

Bejelentkezés

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!