Már 6633 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Receptek  //  Alfabetikus tartalomjegyzék

Receptek a következő kezdettel L

Langalló

Langalló

Langalló, kenyérlángos, pompos, vakarék, kemencés lángos... Tájegységenként különböző neve van ennek a régi, népi ételnek, amit az asszonyok a kenyérsütés végén a maradék kenyértésztából sütöttek a kemencében. Ehetjük forrón, hideg, fokhagymás tejföllel megkenve, de tehetünk rá különböző feltéteket ízlésünkhöz és az otthon fellelhető alapanyagokhoz igazodva. Nem csak sósan készíthető, megkenhetjük lekvárral vagy megszórhatjuk édes túróval is. Egy biztos: a mi magyar kenyérlángosunk semmivel sem rosszabb a pizzánál. Jó étvágyat hozzá!

Last minute torta

Last minute torta

Ha egy gyorsan elkészíthető  desszertet szeretnénk készíteni, ez a torta remek választás, mert 30 perc alatt elkészül. Nem bonyolult, nincs vele sok munka és remekül variálható!

Lebbencs bográcsban

Lebbencs bográcsban

Tavasztól őszig, amikor lehet a szabadban sütni-főzni, gyakran előkerülnek a bográcsok is, ezek a hosszú történelmű főzőalkalmatosságok. Az egyik legegyszerűbb, hagyományos étel a lebbencs, amit a puszták népe is gyakorta főzött.             Az alapreceptnek rengeteg apró módosulata létezik. Talán az étel sűrűsége a legfontosabb jellemző, az alapján még külön nevet is adtak az egészen sűrűre főzött változatnak, ez az öreglebbencs. Legfontosabb hozzávalói a szalonna, a tészta, a krumpli és a pirospaprika. Mindenféle kolbász, paprika, paradicsom már csak amolyan úri huncutság.                                 A hozzávalók mennyiségét egy emberre adom meg, a társaság létszáma szerint vegyük a többszörösét.

__________________

__________________

Megjelent a 2017. júliusi száma!

 



Partnereink

Kifőztük magazinok

Ki van online

Oldalainkat 369 vendég és 0 tag böngészi

Bejelentkezés

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!