Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Receptek  //  Alfabetikus tartalomjegyzék

Receptek a következő kezdettel L

Last minute torta

Last minute torta

Ha egy gyorsan elkészíthető  desszertet szeretnénk készíteni, ez a torta remek választás, mert 30 perc alatt elkészül. Nem bonyolult, nincs vele sok munka és remekül variálható!

Lebbencs bográcsban

Lebbencs bográcsban

Tavasztól őszig, amikor lehet a szabadban sütni-főzni, gyakran előkerülnek a bográcsok is, ezek a hosszú történelmű főzőalkalmatosságok. Az egyik legegyszerűbb, hagyományos étel a lebbencs, amit a puszták népe is gyakorta főzött.             Az alapreceptnek rengeteg apró módosulata létezik. Talán az étel sűrűsége a legfontosabb jellemző, az alapján még külön nevet is adtak az egészen sűrűre főzött változatnak, ez az öreglebbencs. Legfontosabb hozzávalói a szalonna, a tészta, a krumpli és a pirospaprika. Mindenféle kolbász, paprika, paradicsom már csak amolyan úri huncutság.                                 A hozzávalók mennyiségét egy emberre adom meg, a társaság létszáma szerint vegyük a többszörösét.

Lecsó

Lecsó

Nyári napokon jártunkban-keltünkben gyakran érezhetjük a konyhákból kiszökő lecsóillatot. Nem véletlenül, hiszen a lecsó a nyár egyik legjellemzőbb étele. A magyar háztartásokban sokféleképpen készítik. A zsiradék mibenlétében, a hagyma, a paprika szeletelésének módjában, a paradicsom hámozásában, az ízesítésben is jelentős eltérések mutatkoznak. Az alap lecsó számtalan módon variálható, ízlés szerint készíthető rizzsel, tojással, tarhonyával, burgonyával, kolbásszal, tökkel, zöldbabbal, gombával stb. Elmondhatjuk: ahány ház, annyi lecsó. Következzék most egy alap lecsórecept úgy, ahogy én készítem.

Legényfogó leves

Legényfogó leves

A legényfogó leves egy pikáns, gazdag raguleves. Többféle változata ismeretes, vannak vidékek, ahol disznóhúsból készítik, májjal gazdagítva, tárkonnyal ízesítve. Felénk a baromfihúsból készült, kaporral ízesített változat terjedt el. Én is ezt készítettem el csirkemájjal és vargánya gombával gazdagítva. A leves gyakori résztvevője a tavaszi ünnepek menüsorának, ballagási, esküvői ebédek, vacsorák során gyakran találkozhatunk vele.

Legyezőtorta

Legyezőtorta

Ez a torta gyorsan elkészül, nagyon dekoratív és tetszés szerint bármilyen más krémmel is tölthető. 3-4 embernek elegendő egy kiadós ebéd után.

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!