Már 6488 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Receptek  //  Alfabetikus tartalomjegyzék

Receptek a következő kezdettel P

Padlizsán köményes rizzsel

Padlizsán köményes rizzsel

A francia konyha gyakran használ padlizsánt, de nem csupán a klasszikus ratatouille-ban, hanem más formában elkészítve is. Az alábbi ételben szintén paradicsommal együtt szerepel, remek ízkombinációt alkotva.

 

Padlizsános pite

Padlizsános pite

Egy jól sikerült zöldséges ragu, ami most leveles tészta tetejére került, de bizonyára főtt tésztára is finom lehet. Ha van, érdemes friss fűszernövényeket használni hozzá, de szükség esetén szárított is megfelel. A zellerzöldet ne hagyjuk ki belőle, mert talán szokatlanul hangzik, de nagyon jól illik a padlizsánhoz.

Padlizsános tarja

Padlizsános tarja

A padlizsános tarja ebben a formájában nem más, mint juhtúróval megrakott grillezett padlizsánszeletek tarjába tekerve, vékony szalonnaszeletbe göngyölve és lecsós rizságyon megsütve. Egyszerű, laktató étel, a hússal együtt a köret is elkészül.

Padlizsános tészta

Padlizsános tészta

A padlizsános tészta, vagy ahogy az olaszok hívják, a pasta alla Norma a szicíliaiak egyik kedvenc tésztája. A kockára vágott, olajban kisütött padlizsánt paradicsomos szószba kevert tésztára teszik. További jellegzetessége, hogy sózott, érlelt ricottát reszelnek rá. (Nálunk ez utóbbi hozzávaló nem, vagy csak ritkán kapható, ezért kemény reszelt sajttal helyettesítsük.) Tetszés szerint készíthetjük pennével, farfalléval, tagliatellével, spagettivel stb. Ezúttal a mutatós paccheri tésztát használtam ehhez az egyszerű, finom ételhez.

__________________

__________________

Megjelent a 2017. áprilisi száma!

 



Partnereink

Kifőztük magazinok

Ki van online

Oldalainkat 1005 vendég és 18 tag böngészi

  • csiziildi

Bejelentkezés

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!