Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Receptek  //  Desszertek, édes és sós aprósütemények, sörkorcsolyák  //  Diós-mazsolás szaloncukor recept
Kifőztük Gasztromagazin
Diós-mazsolás szaloncukor recept

Hozzávalók

 • Hozzávalók kb. 30 darabhoz
 • 5 dkg rumba áztatott mazsola
 • 10 dkg dió
 • 10 dkg tejcsokoládé
 • 20 dkg ét- vagy tejcsokoládé
 • 2 g porított kakaóvaj

Elkészítés

 1. A mazsolát néhány nappal a felhasználás előtt rumba áztatjuk. Késes aprítóba tesszük a diót, a leszűrt mazsolát, az olvasztott tejcsokoládét, és összedaráljuk. A masszát hideg helyen szilárdulni hagyjuk, majd szaloncukrokat formázunk belőle, és felhasználásig hűtőbe tesszük.

  A csokoládét vízgőz fölött 40 fokosra melegítjük, ügyelve arra, hogy a tál ne érintkezzen a vízzel. Folyamatos keverés mellett az étcsokoládét 35 fokig, a tejcsokoládét 33 fokig hűtjük, ekkor adjuk hozzá a kakaóvajat. Az étcsokoládét 32 fokig, a tejcsokoládét 30 fokig tovább hűtjük. A szaloncukrokat villával a csokoládéba mártjuk, lecsepegtetjük a felesleget, majd óvatosan sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük őket. (Hogy megtartsuk a csokoládé hőmérsékletét, néha visszatesszük a vízgőz fölé, és átkeverjük.) A csokoládéburkot szobahőmérsékleten hagyjuk megszilárdulni.

  Tipp: a kész szaloncukor légmentesen záródó dobozban viszonylag hosszú ideig eltartható, de ha előre elkészítjük, a biztonság kedvéért hűtőbe tehetjük.

  http://www.katucikonyha.hu/

   

   

   

   

   

   

   

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!