Már 8150 recept az oldalunkon

Kifőztük Gasztromagazin

Pillecukros "nyalóka"

2012. július 18.
Pillecukros

Hozzávalók

 • egyformára vágott pillecukordarabok
 • csokoládé, vaj
 • A hempergetéshez
 • kókuszreszelék, színes szórócukor
 • fapálcikák, esetleg szívószálak

Elkészítés

 1. A zsúrok egyik nagy kedvence lehet ez a tömény, cukros édesség, amelyet akár a gyerekek is elkészíthetnek maguknak. Konyhatechnikai jártasság nélkül is hozzáfoghatnak, mert a „nyalókák” kinézetén egyáltalán nem ront, ha például kicsit sűrűbbre sikerül a csokoládé. Mennyisége létszámtól, igénytől függ. A kisebb és a nagyobb gyerekekre, vagy akár az esetleges felnőtt fogyasztókra gondolva többféle méretben is készülhet.

  Pálcikára tűzzük az egyformára darabolt pillecukrot. Ha több darab kerül egymás mellé, akkor szinte a pillecukor tetejéig szúrjuk a pálcát. 

  Vízgőz fölött felolvasztjuk a csokoládét a vajjal. Ahol a pillecukorba szúrtuk a pálcát, ott pár cseppnyi csokoládéval rögzítjük, így megakadályozzuk a csúszkálását. A pálcikánál fogva előbb az olvasztott csokoládéba, majd a már előre odakészített kókuszreszelékbe vagy szórócukorba forgatjuk a pillecukrokat. (Az utóbbit el is hagyhatjuk.) A külsejére kerülhet csokoládéreszelék, esetleg kicsi darabokra vágott aszalt gyümölcs. Felnőtteknek készíthetjük aprított rózsaborsba vagy szintén aprított csilibe forgatva.

  http://szepsegtar.blogspot.hu/

   

   

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!