Már 8150 recept az oldalunkon

Kifőztük Gasztromagazin

Piskótatorta 77

2014. október 23.
Piskótatorta 77

Hozzávalók

 • Hozzávalók 18-20 cm átmérőjű tortához
 • 18 tojás
 • 18 evőkanál rétesliszt
 • 18 evőkanál cukor
 • 1 dl mandulalikőr
 • 50 dkg jó minőségű sárgabaracklekvár
 • porcukor

Elkészítés

 1. A piskótát 3 részletben készítjük el. 6 tojást szétválasztunk, a fehérjét elkezdjük verni. Amikor kezd összeállni, folytatva a habverést, kanalanként beledolgozunk 6 evőkanál cukrot. Akkor jó, ha a habverőt lassan kiemelve belőle a hab jókora része rajtamarad, nem folyik le. Ha elértük ezt azt állagot, a fehérjét tovább verve, egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját is. Végül laza mozdulatokkal beleforgatunk 6 evőkanál lisztet.
  A tésztát sütőpapírral bélelt nagy tepsibe (kb. 40 x 30 cm) simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a közepébe szúrt tűre már nem tapad tészta. Amikor kész, enyhén nedves konyharuhára borítjuk, és azzal együtt lazán feltekerjük.
  Ugyanilyen módon összesen három lapot sütünk annyi különbséggel, hogy csak kettőt tekerünk fel. Az egyikből két – a tortaforma átmérőjével megegyező nagyságú – korongot vágunk. (A maradékot más édességhez, például pohárdesszerthez használhatjuk fel.)
  A likőrt vízzel a háromszorosára hígítjuk.
  Az egyik piskótakorongot a tortaforma aljába tesszük, meglocsoljuk 2-3 evőkanál likőrrel, majd vékonyan megkenjük baracklekvárral. A kitekert piskótalapokat kb. 8 cm széles csíkokra vágjuk. (A képen szereplő tortánál a két tepsinyi tésztából összesen 10 db 30 cm hosszú csík jött ki.) Mindegyiket megspricceljük likőrrel, vékonyan megkenjük lekvárral, és élükre állítva, szorosan egymás mellé téve egy nagy tekercset alakítunk belőlük. Óvatosan beemeljük a tortaformába. A félretett piskótakorongot is meglocsoljuk 2-3 evőkanál likőrrel, a többit elosztjuk a nagy tekercsen. Ennek a tetejét is bekenjük lekvárral, majd ráhelyezzük a likőrös piskótalapot. Ezután, ha lehetséges, valamilyen súllyal lenyomva a süteményt néhány órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

  http://www.recept-oldal.hu

   

   

   

   

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!