Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Receptek  //  Desszertek, édes és sós aprósütemények, sörkorcsolyák  //  Valentin-napi habcsókhattyú
Kifőztük Gasztromagazin

Valentin-napi habcsókhattyú

2013. január 11.
Valentin-napi habcsókhattyú

Hozzávalók

 • 2 tojásfehérje
 • 15 dkg porcukor
 • 10 dkg málna (lehet fagyasztott is)
 • 1/2 dl víz
 • 4 dkg cukor
 • piros, sárga és barna cukoríró
 • 2 evőkanál mogyorókrém

Elkészítés

 1. Fehér papírra fekete filctollal megrajzoljuk a hattyú testét, annak a tükörképét és a nyakát, mert egy hattyúhoz 1 nyakra és 2 testre van szükségünk. A szárny 10 cm széles és 8 cm magas legyen, a nyak pedig 10 cm magas és 1 cm széles. A sablont a sütőpapír alá tesszük. A porcukrot átszitáljuk, hogy ne maradjanak benne csomók. A sütőt 50 fokra előmelegítjük.

  A tojásfehérjét vízgőz fölött kezdjük felverni, amikor félkemény a hab, folyamatosan tovább verve, evőkanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot. Addig verjük, amíg a hab teljesen keménnyé és fényessé nem válik. A habot sima idomcsővel ellátott habzsákba töltjük és a sablon vonalát követve a habból a sütőpapírra húzzuk a két hattyúnyakat. Kicseréljük a habzsákban a csövet csillagcsőre, és szintén a sablon segítségével a hasától a farkáig haladva meghúzzuk  a test körvonalát, majd ugyanígy kitöltjük a habbal. Végül a test közepén ugyanezzel a módszerrel alakítjuk ki a szárnyakat. Sütőbe tesszük a habcsókokat és 2 óra alatt megsütjük-szárítjuk, majd  kihűtjük.

  A cukorírók segítségével megrajzoljuk a szemet,  a csőrt és a szalagot a hattyú nyakán.  Mogyorókrémmel összeragasztjuk a testfeleket és a helyére illesztjük a nyakat.  A málnát összetörjük, majd a vízzel  és a cukorral felforraljuk. Két tányéron elosztjuk, végül ráhelyezzük a hattyúkat.

  Tipp: ha valaki gázsütőben készítené el, akkor a legalacsonyabb fokozaton kell sütni, és résnyire ki kell támasztani a sütőajtót. A sütési idő jóval rövidebb lehet, figyelni kell, hogy ne barnuljanak meg a hattyúk.

  http://tucsokbogar.blogspot.hu/

   

   

   

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!