Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Receptek  //  Főételek, köretek  //  Húspogácsa formázása hamburgerhez
Kifőztük Gasztromagazin
Húspogácsa formázása hamburgerhez

Hozzávalók

 • .

Elkészítés

 1. Húspogácsa formázása hamburgerhez

   

  A darált húst összedolgozzuk az ízesítőkkel, alaposan átgyúrjuk. 1 kg húsból nagyjából 15 darab húspogácsa lesz, a húst elosztjuk ennyi részre. 

  Ecsettel vékonyan beolajozzuk a kistányért és a 10 cm átmérőjű fánkkiszúrót. A formába teszünk egy adag húst, majd teáskanállal egyenletes vastagságban elterítjük és alaposan lenyomkodjuk. Ezután óvatosan lehúzzuk róla a fánkformázót és a húspogácsát lapáttal a beolajozott, hosszúkás tálra tesszük.

  Amikor egy sorral elkészültünk, a húsok tetejét is vékonyan átkenjük olajjal és sütőpapírcsíkot borítunk rá. Ezt is olajozzuk és rátesszük a következő három húspogácsát, így rétegezzük, amíg tart a húsból.

  A legfelső sorra is sütőpapír kerül, majd folpackkal légmentesen betakarva a fagyasztóba tesszük a húspogácsákat. Ha van megfelelő nagyságú fedeles dobozunk, akkor már eleve tehetjük abba a húst, természetesen itt is elválasztva a rétegeket sütőpapírral. 

  Már egy óra fagyasztással is elérjük azt, hogy sütés közben a hús nem esik szét, könnyebben fordítható. Ezért az azonnali felhasználásra szánt megformázott húst is érdemes sütés előtt a mélyhűtőbe tenni.

  Ezen a módon egyszeri munkával elkészíthetünk több alkalomra elegendő húspogácsát. A saját készítésű hamburgerzsömlét is lefagyaszthatjuk ha kihűlt, nejlonzacskóban, légmentesen becsomagolva.

  Felhasználás előtt a zsömléket hagyjuk kiengedni szobahőmérsékleten, majd a sütőben pár perc alatt átforrósítjuk őket.

  A húspogácsák sütését fagyott állapotban kezdjük el, kevés olajon, teflonserpenyőben.

  http://mohakonyha.blogspot.hu/

   

   

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!