Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Receptek  //  Főételek, köretek  //  Székelykáposzta
Kifőztük Gasztromagazin

Székelykáposzta

2013. július 01.
Székelykáposzta

Hozzávalók

 • sertéspörkölt
 • savanyú káposzta

Elkészítés

 1.  

  Az ünnepek előtti napokban sokan úgy érzik, hogy még legalább egy hétre, vagy legalább pár napra szükség lenne, hogy mindennel elkészüljenek. Ilyenkor feltorlódnak a feladatok; ajándékvásárlás, csomagolás, a menü megtervezése, vásárlás, készülődés... Hogy ezt megkönnyítsük, készítsük el előre a menü egy-két fogását és nyugodtan fagyasszuk le. A tálalás előtti napon tegyük át fagyasztóból a hűtőbe, ahol egy nap alatt teljesen kiolvad, már csak melegíteni és tálalni kell. Ha a sertéspörköltet az ünnep előtt megfőzzük, nem csak székelykáposztát készíthetünk belőle. Készülhet belőle rizses hús, főtt tésztával és tejföllel keverve, jénaiban megsütve remek rakott tészta, bő lére engedve, zöldségekkel (burgonya, fehér- és sárgarépa, zeller, petrezselyemzöld) főzve gulyásleves, kis tejföllel és zöldbabbal palócleves készülhet belőle. A pörkölt 
  a magyar konyha remek találmánya, amely olyan sokoldalú, hogy nagyobb adagot készítve, akár naponta újabb ételt tálalhatunk anélkül, hogy bárkinek is feltűnne, hogy valójában a pörkölt az alapétel. Készítsék el és variálják kedvükre, megéri a kísérletezést!

  A sertéspörkölt elkészülte előtti negyed órában a káposztát a húshoz keverjük, majd puhára főzzük az ételt. Ha a pörkölt már előzőleg elkészült, a káposztát melegítés előtt adjuk hozzá. Annyi idő alatt átpárolódik, míg az étel eléri a fogyasztási hőmérsékletet. A káposztát főzés előtt átmoshatjuk vízzel, ha nem akarjuk, hogy az étel nagyon savanyú legyen; mindenképpen kóstoljuk meg előtte, mert nem mindegyik káposzta annyira savanyú, hogy erre a műveletre szükség legyen. Tejföllel tálaljuk.

  A sertéspörkölt receptje ide kattintva található. 

  http://szepsegtar.blogspot.hu/

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!