Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Receptek  //  Tartósítás, befőzés  //  Sárgabaracklekvár és sárgabarackszörp
Kifőztük Gasztromagazin
Sárgabaracklekvár és sárgabarackszörp

Hozzávalók

  • .

Elkészítés

  1. A sárgabaracknak megvan az a rossz tulajdonsága, hogy nem egyszerre érik. Így aki a saját fájáról főzne be, az vagy félig éretlenül teheti, vagy sok apró adagban. A fagyasztós módszer nem csak ezt a problémát oldja meg, hanem egy munkával szörp is készülhet a lekvár mellé.

    Ahogy érik a barack, mossuk meg, magozzuk ki, és ha nagyon vastag héjú fajta, forró vízbe mártva hámozzuk meg. Csavarjuk rá két citrom levét, hogy amikor majd olvad, ne barnuljon meg. Tegyük nagyon jól záró dobozokba, zacskókba és fagyasszuk le. Egy nappal azelőtt, hogy befőznénk, vegyük ki a fagyasztóból, tegyük egy tálba, takarjuk le és hagyjuk kiolvadni. A kiolvadt barack alatt sok lé gyűlik össze. Legegyszerűbben ezt úgy szűrhetjük le, hogy belenyomunk egy hálós levesszűrőt és a közepéből merőkanállal kimerjük a levet.

    A levet öntsük lábosba, adjunk hozzá literenként 50 dkg cukrot, forraljuk fel és éppen csak addig főzzük, amíg a cukor elolvad. Töltsük üvegekbe, zárjuk le és tegyük a kamrába. Ezt a rostos szörpöt a boltiakhoz hasonlóan hígítva kínáljuk.

    A megmaradt barackhúshoz mérjünk ki kilónként 25-30 dkg cukrot attól függően, mennyire volt érett a barack. A gyümölcshúst keverjük össze dzsemfixszel és forraljuk fel. Pár perc forralás után adjuk hozzá a cukrot. Ismét forraljuk fel, és már tölthetjük is az odakészített, kimosott üvegekbe.

    Zárjuk le és tegyük takarók, párnák közé, hogy a szárazdunsztban hűlhessen ki.

    http://jokaja.hu/

    Jókaja további receptjeiért katt IDE.

     

     

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!