Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Receptek  //  Technikák, praktikák és egyebek  //  Kerti feladatok - április eleje
Kifőztük Gasztromagazin

Kerti feladatok - április eleje

2014. szeptember 19.
Kerti feladatok - április eleje

Hozzávalók

 • .

Elkészítés

 1. Egy kis segítség, ha idén úgy döntenél, hogy saját magadnak termelsz több-kevesebb zöldséget. A feladatokat hetekre bontjuk le, bármikor be lehet kapcsolódni.
  Odabenn:
  1. A paradicsom, a paprika, a padlizsán és a többi melegigényes növény palántáit egyesével cserépbe ültetjük. Ha ez már megtörtént, továbbra is meleg helyen tartjuk őket, az öntözésüket viszont mérsékeljük; a palántákat nem hagyjuk kiszáradni, de ilyenkor már nincs annyi vízre szükségük, mint magonc korukban.
  2. A bokorbabot – ha nem tettük meg eddig – kezdhetjük cserépben nevelni.
  3. Itt a tökfélék ideje! A cukkini, a sütőtök, a nyári tök, az uborka magjait célszerű eleve külön cserépben nevelni. A cserepeket megtöltjük földdel, és mindegyikbe 2-3 magot helyezünk. Az uborkával lehetünk bőkezűbbek, mert nehezebben csírázik. 
  Odakinn:
  1. Az edzett palántákat kiültethetjük a helyükre.
  2. Folytatjuk a szakaszos vetést, a sárgarépa, a borsó, a spenót és a cékla vetése a héten is aktuális.
  3. A salátaágy harmadik részébe is vethetünk egy adag magot.
  4. A saláták magjait immár kinn is nevelhetjük tálcában, vagy közvetlenül a földbe vetjük.
  5. A tökfélék sok tápanyagot igényelnek, ezért a számukra szánt fészkeket most trágyázzuk meg, hogy mire tovább melegszik az idő, már megfelelő legyen az éhes növények táplálásához. 
  6. A cukorborsó lassanként eléri azt a magasságot, hogy némi törődést igényel. Ha magától nem találja meg a támasztékot, akkor egy kis kötözéssel tereljük a helyes irányba. 
  7. A tavaszi hagymásokról elvirágzás után távolítsuk el a virágokat, a leveleket azonban hagyjuk meg, hogy elég erőt gyűjtsenek a következő tavaszra. Ha nagyon nagy csoportokat alkotnak, viszont kevés rajtuk a virág, akkor kicsit fel kell frissíteni őket. A bátrabbak ezt megtehetik most is, a kevésbé bátrak jelöljék meg a csoportot, és a levelek visszahúzódása után ültessék kissé távolabb egymástól a hagymákat. 
  8. A földbe vetett növényeket ideje már egyelni; elképzeljük a kifejlett növényt, és eszerint ritkítjuk a sort. A sárgarépák között elég 2-3 ujjnyi helyet hagyni, a salátákat azonban tenyérnyire is érdemes egyelni. 
  9. A földiepret is tartsuk szemmel: virágzáskor a lehető legfontosabb, hogy tisztán tartsuk a gazoktól, a töveket pedig takarjuk körbe szalmával vagy levágott fűvel. A csigák ellen összetört tojáshéjjal vagy kávézaccal védekezhetünk.

  http://mandykertje.hu

   

   

   

   

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!