Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Receptek  //  Technikák, praktikák és egyebek  //  Kerti feladatok - február 2. hét
Kifőztük Gasztromagazin

Kerti feladatok - február 2. hét

2014. szeptember 19.
Kerti feladatok - február 2. hét

Hozzávalók

 • .

Elkészítés

 1. Egy kis segítség, ha idén úgy döntenél, hogy saját magadnak termelsz több-kevesebb zöldséget. A feladatokat hetekre bontjuk le, bármikor be lehet kapcsolódni.

  Odabenn:

  Az elmúlt hetekben megterveztük a kertet, és bevásároltunk a szezonra. Mivel már február közepén járunk, elkezdhetjük a palántanevelést. A lassan fejlődő növények palántáival kezdünk (korai káposztafélék, karfiol, brokkoli, paprika), ezeket tegyük meleg helyre, különösen a paprika igényli a meleget és a sok fényt a csírázáshoz.

  Amit még érdemes előnevelni, az a saláta. Kezdjük a hidegtűrő fajtákkal, és fokozatosan haladjunk a nyári saláták felé. Ezek a csírázáshoz 10-15 fokot igényelnek, nem kell közvetlenül a fűtőtest fölé tennünk őket. Laza földbe vessük, nagyon sekélyen, és óvatosan öntözzük, mert a könnyű magokat elviheti a víz. A palántákat néhány hét múlva, 2-3 leveles állapotukban majd tűzdeljük (szétültetjük), és később fokozatosan szoktatjuk őket a kinti hőmérséklethez.

  Odakinn:

  1. Ha nem fagyott a talaj, akkor a hidegtűrő növényeket elkezdhetjük vetni az előkészített ágyásokba. Ilyen a sárgarépa, a spenót, a paszternák, a petrezselyem, a retek és a korai saláták (ha nem palántáztuk őket).

  2. Ha gyorsabb növekedést szeretnénk elérni, akkor megkezdjük fóliás takarással melegíteni a talajt azokban az ágyásokban, ahová majd a primőröket tervezzük ültetni.

  3. Folytatjuk a gazolást, különösen a hagymás növények ágyásaira figyeljünk, mert azok nagyon érzékenyek a „versenytársakra”.

  http://www.mandykertje.hu

   

   

   

   

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!