Már 7030 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Receptek  //  Technikák, praktikák és egyebek  //  Kerti feladatok - május közepe
Kifőztük Gasztromagazin

Kerti feladatok - május közepe

2014. szeptember 19.
Kerti feladatok - május közepe

Hozzávalók

 • .

Elkészítés

 1. A fagyosszentek elmúltával ideje kiültetni a hidegre érzékeny növényeket, így itt az ideje a paprika-, az uborka-, a cukkini-, a nyári tök- és a sütőtökpalánták kiültetésének. Vethetjük a kukoricát és a babot is. Ahogy melegszenek a napok, figyeljünk oda a növények tövének takarására, ezzel vizet spórolhatunk.

  A borsó virágzik, a korai fajtákat lassan szedhetjük is. A borsószalmát ne dobjuk el, felaprítva elterítjük a paradicsomtövek alatt. A felmagzó spenóttal ugyanígy jáunk el.

  A virágágyásokat is felfrissítjük: kikerülhetnek az egynyári virágok. Az évelő növényeket kissé visszavágjuk, ezekből a hajtásokból dugványozással készíthetünk újakat. A dugványokat árnyékos, hűvös helyre állítjuk, hogy nyáron se kapjanak hőgutát, és folyamatosan nedvesen tartjuk.

  A szobanövényeket és a citrusokat mostantól gyakrabban öntözzük, hetente-kéthetente tápoldatozzuk.

  Az enyhe tél után kezdenek tömegesen megjeleni a kártevők. A liszteske ellen sárga színcsapdával (gazdaboltokban kapható, vízálló, ragacsos anyaggal bekent lapok, amelyeket a növények mellé kell tűzni vagy akasztani), a levéltetvek ellen csalánteás lemosással vagy permetezéssel védekezhetünk.

  http://mandykertje.hu

   

   

   

   

__________________

__________________

Megjelent a 2018. januári száma!

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Ki van online

Oldalainkat 1675 vendég és 1 tag böngészi

 • Vicus13

Bejelentkezés

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!