Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Receptek  //  Technikák, praktikák és egyebek  //  Kerti feladatok március eleje
Kifőztük Gasztromagazin

Kerti feladatok március eleje

2014. szeptember 19.
Kerti feladatok március eleje

Hozzávalók

 • .

Elkészítés

 1. Egy kis segítség, ha idén úgy döntenél, hogy saját magadnak termelsz több-kevesebb zöldséget. A feladatokat hetekre bontjuk le, bármikor be lehet kapcsolódni.

  Odabenn:
  1. Folytassuk a magvetést! A salátákból érdemes minden héten vetni egy újabb adagot, így biztosítjuk a folyamatos termést.

  2. Az első vetésünk valószínűleg már elérte a kétleveles állapotot, ideje tűzdelni, hogy biztosítsuk a további növekedéshez szükséges helyet. A cserepeket töltsük meg lazán virág- vagy palántafölddel, és a gyökerekre vigyázva ültessük át a növényt. Csak a levelét fogjuk meg, mert ha az megsérül, akkor a palánta tud még újat növeszteni, de ha a szára sínyli meg, akkor dobhatjuk ki az egészet.

  Odakinn: 
  1. Folytassuk a borsó, a sárgarépa és a spenót szakaszos vetését! Minden héten csak egy kis adagot, hogy folyamatosan tudjunk majd betakarítani, és épp csak annyit, hogy ne „fulladjunk bele” a szezonban.

  2. A paradicsomoknak és a paprikáknak szánt helyen vessük el az előveteményt! Erre érdemes valamilyen rövid tenyészidejű, nitrogéngyűjtő növényt választani, például borsót.

  3. Kezdhetjük elduggatni a hagymákat, a fokhagymákat. Ha a sárgarépa mellé ültetjük, megvédik egymást a kártevők ellen.

  http://www.mandykertje.hu

   

   

   

   

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!