Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Receptek  //  Technikák, praktikák és egyebek  //  Kopogtató koszorú készítése
Kifőztük Gasztromagazin
Kopogtató koszorú készítése

Hozzávalók

 • .

Elkészítés

 1. Ha már az adventi koszorúnk elkészült és még van energiánk, kedvünk hozzá, akkor ajtódíszt is készíthetünk mellé. Nem kerül sok pénzbe, ha magunk gyűjtötte termésekből, ágakból állítjuk össze. Ezen alapanyagok felhasználásával már az otthonunk bejáratánál megteremthetjük a nyugalom kis szigetét. Ha a lakásbelsőt is ehhez igazítjuk, teljes harmóniában és békességben ünnepelhetünk.

  Elkészítéséhez az alábbiakra lesz szükség

   koszorúalap: szalma-, hungarocell- vagy akár vesszőalap

  ágak: Általában zöld színű ágakat használunk: fenyő-, vagy más örökzöld-, babérmeggy-, borostyán- vagy bogyós ágak

  rögzítő eszközök: drót, olló, hakni drót, ragasztópisztoly, gyertyatüske

  dekorációs kellékek: magunk gyűjtötte termések, gesztenye, makk, borostyán termése, dió, nyírfa, csillag és szalag   

  A zöld ágakat kisebb - 10-15 cm-es - darabokra vágjuk. 4-5 darabot összefogunk és dróttal megkötjük. Az így elkészített csokrokat - hasonló módon, mint az adventi koszorúnál - folyamatosan egy irányba haladva rakjuk a koszorúalapon, közben a dróttal folytatólagosan átkötjük, hogy a csokrok rögzüljenek. A drótot nem vágjuk el, egyfolytában végigvezetjük a kötözés során. Az ezzel a módszerrel kötött alap magasan domborodik felfelé. Most se feledkezzünk meg közben a zenehallgatásról…

  Ezután már díszíthetjük az alapot. Először a kövirózsát rögzítjük rá a ragasztópisztoly segítségével. A gömbök végén lévő díszítőkapcsokat leválasztjuk. Ennek célja, hogy a kívánt helyre rögzített gömbök szépen álljanak.  A borostyánágakat daraboljuk, majd a gömbökkel együtt elhelyezzük a koszorún. Ragasztással rögzítjük.

  Folytatjuk a díszítést a termésekkel. Ezután a kövirózsákat apró fehér gyönggyel ékesítjük. Karácsonyi szalagból masnit készítünk, és a kopogtatóra kötjük.

  http://ceffavirag.startuzlet.hu/

   

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!