Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Receptek  //  Technikák, praktikák és egyebek  //  Valentin-napi asztaldísz
Kifőztük Gasztromagazin

Valentin-napi asztaldísz

2013. január 17.
Valentin-napi asztaldísz

Hozzávalók

 • · szív alakú vizes tűzőhab (Készen megvásárolható, de saját magunk is elkészíthetjük. Ha kisebb asztaldíszt szeretnénk, akkor egy üvegtálka is megfelel erre a célra.)
 • · szálas virágok (Bordó, piros vagy rózsaszín csokros és szálas rózsa, egymással harmonizáló színekben. Lehet vegyesen, de csak egy színből elkészítve is nagyon mutatós.)
 • · dekorációs kellékek (Fehér rezgő, vagy más apró virág.)
 • · eszközök (Metszőolló, kés.)

Elkészítés

 1. A Valentin nap története, eredete a mai napig nem tisztázott. Nálunk csak az 1990-es évektől kapott nagyobb figyelmet, amit a nyugati országoknak köszönhetünk, ott már sokkal régebben hódít a szerelmesek ünnepe. Nálunk maga az ünnep Valentin és Bálint néven egyaránt ismert. A katolikus naptár szerint február 14. Szent Bálint napja. Ennek ellenére mégis azt hirdetik hazánkban, hogy Valentin napja, pedig Valentin magyarul Bálint. Szent Bálint a jegyesek, fiatal házasok védőszentje. Az azonban biztos, hogy közeledte minden Valentin napot ünneplő szerelmes szívét megdobogtatja. Az urak ilyenkor igyekeznek meglepni a szerelmüket apró ajándékkal, egy csokor virággal vagy éppen a világon egyedülálló ajándékkal, ami csak és kizárólag a kedvesé lehet. A hölgyek is hasonlóképpen készülődnek a nagy napra. Azoknak, akik még nem tudják, milyen személyre szabott ajándékot adjanak, mivel is lepjék meg kedvesüket, ajánlanék egy gyertyafényes vacsorát, finom borral és saját készítésű Valentin-napi asztaldísszel. Ilyen szép és romantikus ünnep méltó napja lehet akár egy leánykérésnek vagy eljegyzési vacsorának is. Akik szeretik a nem mindennapi dolgokat és unják már a vörös rózsát, plüss szíveket, azoknak tetszeni fog ez az asztaldísz is.

  Előző este a tűzőhabot beáztatjuk. Fontos, hogy amikor a vízbe merítjük a tűzőhabot, azt lassan tegyük meg, mert csak így jut be a víz a pórusaiba. Az összes kis lég-buboréknak távoznia kell, hogy a maximális nedvszívó képességet elérjük.

  A tűzőhabot éles késsel méretre vágjuk.

  A munkát a nagy fejű rózsaszálak betűzésével kezdjük. Méretre vágjuk őket, és szív alakban egymástól egyforma távolságban, beleszúrjuk a habba. Középre is kerül belőle, egy sorban. 

  A csokros rózsával folytatjuk, egyenletesen elosztva a bimbós és a már kinyílt fejeket. A mennyiség attól is függ, hogy a rózsafejek mennyire nyíltak. A bimbósabb rózsából többet kell beszerezni. Az így kialakított rózsaszívet körbevesszük a rezgő-ágacskákkal, de a rózsabimbók közé is kerüljön belőle. Most már csak egy lépés van hátra: a szívformát el kell takarni, hogy ne látszódjon. A virágok felhasználásának alapszabálya, hogy ha van rá mód,
  a megmaradt virágrészeket is felhasználjuk. Itt is megtehetjük, hogy a levágott rózsák szárát szabdaljuk fel, és azzal adjuk meg a kompozíciónk végső képét.

  Elkészíthetjük kisebb formában is, ehhez egy kis üvegtálat bélelünk ki a vizes tűzőhabbal. Sorban követve a fent leírtakat, összeállítjuk a virágdíszt.

  http://ceffaviragboltja.blogspot.hu/

   

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!