Áfonyás kenyér

Áfonyás kenyér

Hozzávalók
16 dkg Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék + kevés a formázáshoz
2 dl langyos víz
5 dkg aszalt vörös áfonya
5 dkg durvára vágott mandula
25 g almaecet
1 kávéskanál só
1 evőkanál Szafi Reform kókuszolaj
a házi májkrémhez:
1/2 kg csirkemáj
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál paprikakrém
1 evőkanál mustár

frissen őrölt bors
morzsolt majoránna
tejszín (elhagyható)
a tálaláshoz:
friss zöldség

A vízben elvegyítjük a sót, az almaecetet és az áfonyát. Hozzáadjuk a lisztkeveréket és a mandulát, majd alaposan összekeverjük. Lisztkeverékkel szórt munkalapon átgyúrjuk, és kb. 20 cm hosszú hengerré formázzuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, a tetejét kókuszolajjal lekenjük, majd néhány helyen éles késsel bevágjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük.
Az olajon az apróra vágott vörös- és fokhagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott májat, és néhány perc alatt megsütjük. Közben a paradicsompürével, a paprikakrémmel, borssal és majoránnával ízesítjük. Késes aprítóban a mustárral és ízlés szerint adagolt sóval krémesre keverjük. Ha sűrű lenne, kevés tejszínnel lazíthatjuk.
A felszeletelt kenyeret a házi májkrémmel és friss zöldséggel tálaljuk.

https://dobosbea.blogspot.com

A Szafi Reform termékekről további információért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.