Ájult imám gombába töltve

Ájult imám gombába töltve

Ájult imám gombába töltve

Hozzávalók 4 személyre
1 padlizsán
2 lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 evőkanál morzsolt majoránna
1 teáskanál őrölt fahéj
12 dkg paradicsom
2 dkg mandulaforgács
1 nagy csokor petrezselyemzöld

frissen őrölt fekete bors
3 evőkanál olívaolaj
továbbá:
ChefGomba portobello gomba
a tálaláshoz:
aprított petrezselyemzöld
mandulaforgács

A padlizsánt megmossuk, hosszában kettévágjuk, kanállal kivájjuk a belsejét. A megtisztított hagymát pici kockákra vágjuk, az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a babérlevelet, a majoránnát, a fahéjat, a padlizsán kivájt húsát és a zúzott fokhagymát. Hozzákeverjük a felaprított petrezselymet és a mandulát, ízesítjük sóval, borssal. A gombát tűzálló tálba fektetjük, a paradicsomos ragut belekanalazzuk, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Petrezselyemzölddel és mandulával megszórva tálaljuk.

Tipp: az egész étel kb. 16 g lassú szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

A ChefGombáról további infóért katt IDE.

Bookmark(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.