Ájult imám – imam bayildi

Ájult imám – imam bayildi

Ájult imám – imam bayildi

Hozzávalók 2 személyre
2 padlizsán
3 lila hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 evőkanálnyi majoránna
1 teáskanál őrölt fahéj
25 dkg paradicsom
5 dkg mandulaforgács
1 nagy csokor petrezselyemzöld

őrölt bors
5 evőkanál olívaolaj
a tálaláshoz:
petrezselyemzöld
lila hagyma

A padlizsánokat megmossuk, majd hosszában kettévágjuk. Kanállal kivájjuk a belsejüket úgy, hogy a héjuk sehol ne lyukadjon ki.
A hagymát pici kockákra vágjuk, az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a babért, a majoránnát, a fahéjat, a padlizsánok kivájt húsát, majd a zúzott fokhagymát. Hozzákeverjük a felaprított petrezselymet és a mandulát. A kivájt padlizsánokat tűzálló tálba fektetjük, a paradicsomos ragut belekanalazzuk. 180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Tálaláskor petrezselyem-zölddel és mandulával szórjuk meg.

Tipp: ha nem paleo fogásként tálaljuk, főtt basmati rizst vagy bulgurt adunk mellé.

https://szepsegtar.blogspot.com

 

Bookmark(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.