Almacsatni

Almacsatni

Hozzávalók

4 savanykás alma

1 lila hagyma

13 dkg cukor

kb. 2 dl víz

2 fahéjrúd

1 késhegynyi Cayenne-bors

2–3 evőkanál vörösborecet

 

Az almát megpucoljuk, a magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst felkockázzuk. A megpucolt lila hagymát felaprítjuk. Az almát, a lila hagymát és a cukrot lábasba tesszük, és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, főzni kezdjük. Amikor felforrt, a hőt mérsékeljük, és a csatniba tesszük a fahéjat, fűszerezzük a borssal, ízlés szerint sóval, majd hozzákeverjük a vörösborecetet is. Fűszerezés közben érdemes kóstolgatni, hogy az ízeket harmonikusan tudjuk beállítani. Kis lángon 30–40 percig főzzük, ezalatt az alma megpuhul, de még kissé darabos marad. Miután kihűlt, sajtokkal kínáljuk. Hűtőben kb. 1 hétig eláll. 

https://varosikonyha.blog.hu

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.