Almás burgonyaröszti borsóhajtással

Almás burgonyaröszti borsóhajtással

Hozzávalók kb. 15 db-hoz
a rösztihez:
40 dkg burgonya (tisztítva mérve)
1 alma
1 tojás
a sütéshez:
olaj
az öntethez:
4 dl görög joghurt
5 dkg borsóhajtás
6–8 mentalevél

a tálaláshoz:
borsóhajtás

Az almát megpucoljuk, a burgonyával együtt lereszeljük. Konyharuhába vagy gézlapba téve alaposan kicsavarjuk belőle a nedvességet. Tálba tesszük, hozzákeverjük a tojást, és a masszából diónyi gombócokat formálunk. Serpenyőben ujjnyi magasan olajat hevítünk, beletesszük a gombócokat, majd kanállal lelapítjuk. Kis lángon 10-12 perc alatt mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni a felesleges zsiradékot.
A borsóhajtást és a mentát felaprítjuk, a joghurtba keverjük. Ízlés szerint sózzuk.
A rösztit a joghurttal megkenve, borsóhajtással megszórva kínáljuk.

https://varosikonyha.blog.hu

A Biohálóról további infóért katt ide.

Nem kommentelhető bejegyzés.