Almás-fahéjas scone

Almás-fahéjas scone recept

Hozzávalók 9 db-hoz
a fahéjas almához:
1 nagyobb alma
1 teáskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál citromlé
a tésztához:
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
10 dkg tönkölybúzaliszt
1/2 kávéskanál só
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
8 dkg hideg vaj
1 evőkanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
2 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
1 dl tej
a krémhez:
15 dkg mascarpone
1/2 dl natúr görög joghurt
1/2 dl tejszín
1 teáskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
2 teáskanál vaníliakivonat
a tetejére:
őrölt fahéj
a tálaláshoz:
fahéjas almaszósz

Az almát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a citromlével, az édesítőszerrel és a fahéjjal néhány perc alatt megpároljuk. A kétféle lisztet, a sót, a sütőport, a fahéjat a felkockázott vajjal összemorzsoljuk, vagy késes aprítóban morzsás állagúra dolgozzuk. A tojást habosra keverjük az édesítővel. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a tejet, és a morzsához öntjük. Fakanállal lazán összekeverjük, majd beleforgatjuk a fahéjas almát. Enyhén lisztezett felületen kb. 3 cm vastagságú körré formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 9 egyenlő részre vágjuk, a cikkeket széthúzzuk, hogy ne érjenek össze sülés közben, és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.
A krém hozzávalóit kikeverjük. Egy részét a kihűlt sütemény tetejére kenjük, és meghintjük fahéjjal. A scone-t a maradék krémmel és fahéjas almaszósszal tálaljuk.

http://www.desszertszoba.hu

Könyvjelzőkhöz(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.