Almás-zabos mikrós sütemény

Almás-zabos mikrós sütemény

Hozzávalók 2 adaghoz

3 evőkanál folyékony kókuszzsír (2,5 dkg)

2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt (1,5 dkg)

5 evőkanál zabpehely (2,5 dkg)

2 evőkanál durvára tört földimogyoró vagy dió (2 dkg)

1 evőkanál cukor (1 dkg)

őrölt fahéj

1 csipet só

1 nagyobb alma 

A kókuszzsírt, a teljes kiőrlésű lisztet, a zabpelyhet, a földimogyorót, a cukrot, 1 késhegynyi fahéjat és a sót elvegyítjük. A keverékből 2 ramekin sütőformába halmozunk 2-2 evőkanálnyit. Az almát felkockázzuk, megszórjuk fahéjjal, elosztjuk a formákban, és rászórjuk a maradék zabos keveréket. Mikrohullámú sütőben, a legnagyobb fokozaton 4 percig sütjük.

https://sweethome.cafeblog.hu

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.