Almás-zelleres-csírás tönkölybúza-saláta

Almás-zelleres-csírás tönkölybúza-saláta

Hozzávalók 4 személyre
1 csésze tönkölybúza (2,5 dl)
1 nagyobb, savanykás alma
1/2 zellergumó
1 nagy marék lucernacsíra
az öntethez:
1,5 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál almaecet
1 teáskanál méz

A tönkölybúzát hideg vízben átmossuk, majd enyhén sós, bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük, langyosra hűtjük. Az alma magházát eltávolítjuk, a zellert meghá- mozzuk. Mindkettőt felszeleteljük, majd felkockázzuk. Az öntet hozzávalóit alaposan elvegyítjük, és minden hozzávalót összeforgatunk. Frissen tálaljuk.

https://flamcsi.blogspot.com

A Biohálóról további infóért katt ide.

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.