Angolmuffin-reggeli cukormentesen 

Angolmuffin-reggeli cukormentesen 

Angolmuffin-reggeli cukormentesen 

Hozzávalók 6 db-hoz

a muffinhoz:

10 dkg teljes kiőrlésű liszt

5 dkg liszt

1/2 csomag szárított élesztő (6 g)

1 dl lassú szénhidrátú tej – „csillagtej”

1 kávéskanál só

1 S-es tojás

2,5 dkg olvasztott vaj

a nyújtáshoz:

liszt

a sütéshez:

vaj

továbbá:

6 tojás

6–12 szelet sonka

retekcsíra

A muffin hozzávalóit összekeverjük, és 15 percig gyúrjuk. Letakarjuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap enyhén lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, és 8 cm-es szaggatóval 6 muffint szúrunk ki belőle. Letakarva 1 órát kelesztjük. Vajjal vékonyan kikent, forró serpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütjük, félretesszük.

A szaggatót belül vajjal vékonyan megkenjük, a serpenyőbe tesszük, és beleütünk 1 tojást. 3-4 percig sütjük, majd letakarjuk, és addig hagyjuk a serpenyőben, amíg a tojás meg nem sül. Kiszedjük, félretesszük. Ugyanígy járunk el a többi tojással is. A serpenyőt szükség szerint kevés vajjal kikenjük, a sonkaszeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Közben a muffinokat kettévágjuk, a vágási felületükkel lefelé a serpenyőben átmelegítjük, majd a tojással, a sonkával és retekcsírával tálaljuk.

Tipp: 1 muffin 15 g lassú szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Biohálóról további infóért katt ide.

 

 

 

Könyvjelzőkhöz(6)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.