Antipasti tésztasaláta

Antipasti tésztasaláta

Hozzávalók

50 dkg száraztészta

2 kaliforniai paprika

1 csokor friss bazsalikom

1 citrom

1 lila hagyma

25 dkg koktélparadicsom

20 dkg különböző színű olajbogyó

3 dkg kapribogyó

5 dkg olajban eltett aszalt paradicsom

5 dkg olajban eltett articsókaszív

12,5 dkg minimozzarella

12,5 dkg félkemény sajt

5 dkg rukkola

olívaolaj

frissen őrölt fekete bors

 

A tésztát sós, lobogva forró vízben megfőzzük. Közben a koktélparadicsomot félbe-, a lila hagymát, a paprikát, az aszalt paradicsomot és a sajtot apró kockákra vágjuk. Az olajbogyót tetszés szerint egészben hagyjuk vagy felszeleteljük, és az egészet összekeverjük. Hozzáadjuk a mozzarellát, az articsókát, a kapribogyót, a citrom kifacsart levét, végül sózzuk, borsozzuk. Alaposan összeforgatjuk a leszűrt tésztával, hozzávegyítjük a rukkolát és a letépkedett bazsalikomleveleket. A tetejét kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

http://foodlover.hu

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.