Armadillo csirke

Armadillo csirke

Armadillo csirke

Hozzávalók 4 személyre
4 csirkemellfilé
a páchoz:
2 dl kefir
1 kávéskanál só
1 nagy csipet őrölt bors
1 evőkanál méz
2 evőkanál frissen facsart citromlé
2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
a panírozáshoz:
10 dkg liszt
2 nagyobb tojás
10 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz:
krumplipüré

A megtisztított hús tetejét keresztben 1 cm-enként bevagdaljuk.
A páchoz a kefirt kikeverjük a fűszerekkel, a mézzel, a citromlével, és beleforgatjuk a csirkemellet úgy, hogy a zsebekbe is jusson a pácból. Hűtőben 1 éjszakát pihentetjük.
Másnap a lecsepegtetett húst megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Felforrósított, bő olajban megsütjük, kiszedjük, papírtörlővel felitatjuk a felesleges zsiradékot. Az armadillo csirkét krumplipürével kínáljuk.

https://aranytepsi.blogspot.com

Bookmark(1)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· ·
A cikk kategóriái:
aranytepsi · Főételek, köretek · szárnyas

Nem kommentelhető bejegyzés.