Aszaltparadicsom-szószos ravioli

Aszaltparadicsom-szószos ravioli

Hozzávalók

25 dkg sajttal töltött ravioli

1 evőkanál fenyőmag

10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom

3 dl habtejszín

7 evőkanál reszelt parmezán

frissen őrölt tarka bors

tengeri só

3–4 friss bazsalikomlevél

a tálaláshoz:

fenyőmag

reszelt parmezán 

A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint bő, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük úgy, hogy a főzőlevet felfogjuk.

Száraz serpenyőben lepirítjuk a fenyőmagot, félretesszük. Az aszalt paradicsomot csíkokra vágjuk, a serpenyőbe tesszük. Ráöntjük a tejszínt, belekeverjük a sajtot, ízesítjük sóval, borssal, a bazsalikommal. Néhány fenyőmagot félreteszünk a tálaláshoz, a többit a szószba keverjük. Végül hozzáadjuk a tésztát, 2 evőkanál főzővizet, és összemelegítjük. Tányérokra adagolva, parmezánnal és a félretett fenyőmaggal megszórva azonnal tálaljuk.

https://mimiesmamaminikonyhaja.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.