Aszaltszilva-krémes kosárka

Aszaltszilva-krémes kosárka

Aszaltszilva-krémes kosárka

Hozzávalók kb. 20 db-hoz
28 dkg cukormentes zabkeksz
14 dkg vaj
a krémhez:
20 dkg magozott aszalt szilva
1,5 dl víz
5 dkg darált mandula
a tetejére:
szeletelt mandula

Az aszalt szilvát mély tálkába halmozzuk, felöntjük a vízzel, félretesszük. A kekszet a mini aprítóval morzsásra daráljuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat. A keveréket minimuffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe nyomkodjuk úgy, hogy kosárformákat kapjunk. Legalább 1/2 órára hűtőbe tesszük.
A megpuhult szilvát a vízzel együtt az aprítógépbe öntjük, és krémesre dolgozzuk. A masszát összekeverjük a mandulával, majd csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, és a megdermedt kekszkosárkákba töltjük. Mindet megszórjuk kevés összemorzsolt mandulával, és tálalásig hűvös helyre rakjuk.

http://www.desszertszoba.hu

A Russell Hobbs Horizon mini aprítóról további infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.