Avokádós tonhalsaláta 

Avokádós tonhalsaláta 

Hozzávalók 6-8 személyre

10 dkg rukkola

10 dkg vegyes zöldsaláta

1 avokádó

13 dkg aprított tonhalkonzerv

6–8 koktélparadicsom

5 dkg borsóhajtás

az öntethez:

1 citrom kifacsart leve

kb. 1 dl olívaolaj

őrölt fehér bors

 

Az avokádót megpucoljuk, néhány szeletet levágunk belőle a díszítéshez, a többit felkockázzuk. A koktélparadicsomot felezzük. A tonhalról leöntjük az olajat, lecsepegtetjük. A hozzávalókat összeforgatjuk.

Az öntethez a citromlevet és az olívaolajat befőttesüvegbe tesszük, sóval és fehér borssal ízesítjük. Az üveget lezárjuk, alaposan összerázzuk, végül az öntetet összeforgatjuk a salátával. Tányérra adagoljuk, a tetejét a félretett avokádóval díszítve tálaljuk.

https://varosikonyha.blog.hu

A Biohálóról további infóért katt ide.

 

Könyvjelzőkhöz(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.