Babapiskóta cukor- és gluténmentesen

Babapiskóta cukor- és gluténmentesen recept

Hozzávalók kb. 25 db-hoz
4 tojás
1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
8 dkg darált mandula
2 dkg barnarizs-liszt
1 csipet só
2 evőkanál olaj

A tojást, az édesítőszert és a sót robotgéppel a legnagyobb fokozaton 6 percig habosítjuk, majd hozzáadjuk az olajat, és további 2 percig verjük. Beleszitáljuk a mandulát, a barnarizs-lisztet, és kézi habverővel óvatosan összeforgatjuk. Habzsákba szedjük, és szilikon babapiskóta-sütőformába töltjük. 180 fokon 15 percig sütjük. Még melegen kiszedjük a formából, és 1 éjszakát szárítjuk. Ha kopogósra száradt, jól záródó dobozban tároljuk.

Tipp: habzsák és szilikon sütőforma hiányában sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal babapiskóta formájú tésztacsíkokat töltünk, majd 180 fokon 15 percig sütjük. Az egész adag 15 g, 25 darabot készítve darabonként 0,6 g szénhidrátot tartalmaz. A tésztát tovább ízesíthetjük reszelt citromhéjjal, fűszerekkel, színezhetjük cukrozatlan kakaóporral is.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Cukormentes webshopról további információért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.