Babkrémes-gombás quesadilla 

Babkrémes-gombás quesadilla 

Hozzávalók 3 személyre

30 dkg ChefGomba szeletelt laskagomba

1 fehérbab-konzerv (24 dkg)

2 gerezd fokhagyma

1/2 citrom kifacsart leve

2 evőkanál extraszűz olívaolaj

frissen őrölt fekete bors

1 teáskanál morzsolt kakukkfű

15 dkg reszelt sajt

3 teljes kiőrlésű tortillalap

a sütéshez:

olívaolaj

 

A babot lecsepegtetjük, majd az olívaolajjal és a megpucolt fokhagymával aprítógépbe tesszük, és homogén állagúra dolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a citromlevet.

A laskagombát átöblítjük, majd serpenyőben, kevés olívaolajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, a kakukkfűvel ízesítjük.

Felhevített serpenyőbe teszünk 1 tortillalapot, az egyik felét megkenjük a babpüré 1/3-ával, ráhalmozzuk a gomba 1/3-át, megszórjuk a sajt 1/3-ával, majd ráhajtjuk a tortilla másik felét. Spatulával enyhén lenyomjuk, pár percig sütjük, majd óvatosan megfordítjuk, és lepirítjuk a másik oldalát is. Ugyanígy járunk el a többi tortillával és töltelékkel.

A quesadillát cikkekre vágva tálaljuk.

http://www.desszertszoba.hu

A ChefGombáról további infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.