Babos zakuszka csírával

Babos zakuszka csírával

Hozzávalók kb. 4,5 l-hez
1/2 l olaj
2 kg vöröshagyma (tisztítva mérve)
5 kg pritaminpaprika (tisztítva mérve)
1,5 l paradicsomlé
3,5–4 kg fejtett bab (tisztítva mérve)

babérlevél
frissen őrölt bors
csípős paprikakrém
8 g nátrium-benzoát
a tálaláshoz:
pirítós
csíra

Az olajat felhevítjük, megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott paprikát, felöntjük a paradicsomlével, sózzuk, és lefedve, kis lángon puhára pároljuk. A tűzről levéve turmixoljuk.
Közben a babot sóval és babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük, leszűrjük, turmixoljuk.
A pürésített lecsót és babot összeforraljuk, közben szükség szerint tovább ízesítjük sóval, borssal és kevés csípős paprikakrémmel. Hozzáadjuk és alaposan elkeverjük benne a tartósítószert, majd rögtön fertőtlenített üvegekbe szedjük. Lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
A babos zakuszkát pirítóssal és tetszőleges csírával tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

A Biohálóról további infóért katt ide.

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.