Bakonyi csirkeszelet laktózmentesen

Bakonyi csirkeszelet laktózmentesen

Hozzávalók
50 dkg csirkemellfilé
50 dkg gomba
1 vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3 dl Mizo laktózmentes tejföl
2 evőkanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál olaj
5 dkg Mizo laktózmentes vaj

őrölt bors
a tálaláshoz:
galuska

Az átmosott húst szeletekre vágjuk, besózzuk. Magas falú serpenyőben a vajat az olajjal felhevítjük. Néhány perc alatt elősütjük benne a húst, és tányérra szedjük. A vöröshagymát felaprítjuk, és a visszamaradt zsiradékon megpároljuk, majd a fokhagymát is rányomjuk. Rádobjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, kicsit átsütjük. A tűzről levéve rászórjuk a pirospaprikát, az ételt átforgatjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ismét beletesszük a hússzeleteket, lefedjük, majd közepes lángon nagyjából 30-40 perc alatt készre főzzük.
A paprikás léből keveset elkeverünk a tejföllel, és az ételre öntjük. Hagyjuk egyet rottyanni, és galuskával tálaljuk.

http://www.katucikonyha.hu

http://mizo.hu/termekek/laktozmentes

A cikk címkéi:
· · · ·
A cikk kategóriái:
Főételek, köretek · katuci · mizo · szárnyas

Nem kommentelhető bejegyzés.