Balzsamecetes hagymalekvár sült májjal

Balzsamecetes hagymalekvár sült májjal

Hozzávalók 4 személyre
a hagymalekvárhoz:
1 kg lila hagyma
2 evőkanál (liba)zsír

őrölt bors
1 dl balzsamecet
1/2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
a májhoz:
1 kg csirkemáj
2 evőkanál (liba)zsír
1 teáskanál őrölt pirospaprika

őrölt bors
továbbá:
személyenként 1 tükörtojás
zöld saláta
balzsamecet (elhagyható)

A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, majd a felmelegített zsírhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és takaréklángon, lefedve 15 percig pároljuk. Hozzákeverjük a balzsamecetet, az édesítőszert, és addig főzzük, amíg el nem fövi a levét, ez kb. 15 perc.
Közben a májat is elkészítjük: megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, és eltávolítjuk róla a nemkívánatos részeket. Ezután forró zsírban hirtelen átsütjük. Sóval, borssal és pirospaprikával megszórjuk. A májat és a hagymalekvárt salátára szedve, tükörtojással tálaljuk. Megspriccelhetjük balzsamecettel is.

Tipp: a hagymalekvárból nagyobb adagot is készíthetünk. Hűtőben tároljuk, hideg és meleg sültek mellé kínálhatjuk.

http://szepsegtar.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(4)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.