Bánh xèo – vietnámi palacsinta

Körözöttel töltött sajtroló

Bánh xèo – vietnámi palacsinta

Hozzávalók 4 db-hoz

10 dkg barnarizs-liszt

1 nagy csipet só

1 kávéskanál őrölt kurkuma

1,6 dl kókusztej

1 dl víz

aprított petrezselyemzöld

továbbá:

kókuszolaj

apróra vágott sonka

a tálaláshoz:

saláta

mungóbabcsíra

 

A kókusztejet a vízzel és a fűszerekkel elkeverjük, belevegyítjük a barnarizs-lisztet. Felforrósított, olajjal vékonyan kikent serpenyőbe sonkát szórunk, megpirítjuk, majd beleöntjük a palacsintatészta 1/4-ét. 1-2 percig sütjük, lefedjük, és további 5 percig tovább sütjük. Akkor jó, amikor finoman el lehet mozdítani a serpenyőben. Ugyanígy járunk el a többi sonkával és tésztával is. A palacsintákat tányérra csúsztatjuk, salátával és mungóbabcsírával tálaljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Biohálóról további infóért katt ide.

 

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.